buna ziua,in cazul in care am lucrat 3 luni si acum platesc cartea de munca din mana voi putea primi indemnizatia de crestere pt copil?de asemenea daca am un pfa dar nu sunt cu plata impozitului la zi iar anul asta nu am avut incasari se i-a in calcul pt indemnizatie?multumesc
Din relatarea dumneavoastra nu se poate intelege, data prezumata a nasterii si continutul real al celor 12 luni anterioare nasterii copilului.Afirmatia dumneavoastra ca platiti cartea de munca este o eroare,nu puteti plati asa ceva, probabil platiti contributia la casa de pensii sau de sanatate, pentru a avea calitatea de asigurat, acest lucru este cu totul alceva. Pentru a va putea ajuta cu un raspuns mai aproape de realitate este necesara cunoasterea mai detaliata a regimului dumneavoastra juridic.
sanatate !
1. - Plata contributiilor si a impozitului nu va ajujta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri profesionale impozabile in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (din salariu, din activitati independente sau agricole).
- In cele 12 luni sunt eligibile si perioadele asimilate celor de obtinere de venituri (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)
2. Daca in perioada in care nu ati avut CIM ati fost PFA si se acopera cele 12 luni atunci veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
trebuie sa acopere 12 luni anterior lunei in care se naste copilul inclusiv.
ex: daca copilul de naste in 12.2012, trebuie sa aveti venituri din 01.2012 pana in 12.2012