avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua,in cazul in care am lucrat 3 luni si acum platesc cartea de munca din mana voi putea primi indemnizatia de crestere pt copil?de asemenea daca am un pfa dar nu sunt cu plata impozitului la zi iar anul asta nu am avut incasari se i-a in calcul pt indemnizatie?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 21 Noiembrie 2012
Din relatarea dumneavoastra nu se poate intelege, data prezumata a nasterii si continutul real al celor 12 luni anterioare nasterii copilului.Afirmatia dumneavoastra ca platiti cartea de munca este o eroare,nu puteti plati asa ceva, probabil platiti contributia la casa de pensii sau de sanatate, pentru a avea calitatea de asigurat, acest lucru este cu totul alceva. Pentru a va putea ajuta cu un raspuns mai aproape de realitate este necesara cunoasterea mai detaliata a regimului dumneavoastra juridic.
sanatate !
Pentru a putea beneficia de indemnizatie de crestere copi trebuie sa aveti 12 luni de venituri supuse impozitarii fara intreruperi.
1. - Plata contributiilor si a impozitului nu va ajujta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri profesionale impozabile in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (din salariu, din activitati independente sau agricole).
- In cele 12 luni sunt eligibile si perioadele asimilate celor de obtinere de venituri (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

2. Daca in perioada in care nu ati avut CIM ati fost PFA si se acopera cele 12 luni atunci veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
da acopera cele 12 luni,inca sunt pfa,doar ca anul asta nu am venituri pe pfa si am depus declaratiile aferente pe 0
trebuie sa acopere 12 luni anterior lunei in care se naste copilul inclusiv.
ex: daca copilul de naste in 12.2012, trebuie sa aveti venituri din 01.2012 pana in 12.2012
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Simion Eugenia, Contabil

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani si dubla calitate de pfa si angajat amis_army amis_army Buna ziua! Sunt PFA traducator si am platit 5,5 %contributie Sanatate si contributia la Fondul de Pensii, dar acei 0,85 % pentru concedii nu. Din luna Mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil IuliaV1984 IuliaV1984 Buna ziua, Am tot citit si am am si eu o nelamurire referitor la acordarea indemnzatei de crestere a copilului. Eu pana in ianuarie 2014 am fost in somaj. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)