avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Fiica mea este angajata din 5 mai 2011, a ramas insarcinata si naste intre 15-20 februarie 2012. Intra in concediu de maternitate dupa ce naste. Vreau sa stiu se pune si concediul de maternitate ca vechime pt. contributie la casa de sanatate pentru a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? Sau la ce ne sfatuiti? Ce ar trebui sa faca sa poata beneficia? In momentul nasterii ar avea o vechime de 9 luni + concediul de maternitate de 3 luni si 3 saptamani ar fi 12 luni si ceva.
multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: nicolle45 , utilizator 19:45, 29 Decembrie 2011
1. Plata contributiilor la sanatate nu o ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Beneficiaza de CCC si de indemnizatia aferenta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii are venituri din salarii, din activitati independente su agricole sau perioade asimilate: concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.

3. Precizati ce statut avea in lunile februarie, martie si aprilie 2011.
In februarie, martie, aprilie 2011 nu era angajata, dar ma gandeam ca in februarie, martie, aprilie 2012 o sa fie in concediu de maternitate si se pune si acea perioada pt. contributii astfel incat sa faca cel putin 11 luni la contributii.
1. - Nu ati citit cu atentie ce am scris eu: se au in vedere numai cele 12 luni de dinainte de nastere (nu si cele de dupa nastere).
- Nu se compenseaza perioadele de dupa nastere cu cele de dinainte de nastere.

2. - Nu avea serviciu dar ce statut avea? A stat, pur si simplu acasa? Daca este asa nu va beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Poate a fost eleva, studenta la zi, somera sau ce anume facea in acele luni?

Nu avea nici una din aceste calitati. A lucrat dar nu a avut carte de munca. Cartea de munca i s-a deschis la 5 mai 2011.
1. In aceasta situatie nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 1 sau 2 ani.
2. Va beneficia numai de concediu de maternitate si de alocatia de stat pentru copii.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului radumaria radumaria Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra ,am 5 ani de zile vechime in cartea de munca dar am o intrerupere de 2 luni septembrie-octombrie 2011 sunt ... (vezi toată discuția)
Acordare idemnizatie de crestere copil Alexandra1910 Alexandra1910 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 august 2012 m-am angajat, iar in luna septembrie am ramas insarcinata. Pot beneficia de indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil petcuiulian petcuiulian Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, daca sotia mea va beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care a nascut in luna februarie ... (vezi toată discuția)