avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare idemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare idemnizatie de crestere copil

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 august 2012 m-am angajat, iar in luna septembrie am ramas insarcinata. Pot beneficia de indemnizatia de crestere copil? Mentionez ca ultima angajare am avut-o pana in aprilie 2011. Am inteles ca trebuiesc 12 luni lucrate pt a beneficia de aceasta indemnizatie. Daca nu ma incadrez, pot plati contributia la stat pt celelalte luni descoperite?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 6 Decembrie 2012
Ati inteles foarte bine..Din pacate plata"din urma" nu va ajuta..
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti veniuri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, indemnizatie de somaj, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

2. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Daca veti naste in iulie 2013 cele 12 luni sunt formate din august 2012 - iulie 2013 si veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. In iulie 2012 ce statut aveati?
In iulie 2012 nu lucram... pe data de 22 august m-am angajat
1. Am inteles ca nu ati lucrat cu contract individual de munca (CIM) dar poate erati intr-una din perioadele asimilate celor de obtinere a veniturilor profesionale.

2. Daca nu. nu puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie carla2 carla2 Buna ziua! Am o nelamurire privind stimulentul de insertie. Am nascut pe 20 august, eu nu lucrez iar sotul meu va implini 1 an de munca abia in martie ... (vezi toată discuția)