avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca sotia mea va beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care a nascut in luna februarie 2016 si a lucrat doar 9 luni fara intrerupere inainte de a naste?

Va multumesc!
Iulian
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 11 Martie 2016
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

2. - Daca a nascut in februarie cele 12 luni eligibile sunt martie 2015 - februarie 2016.
- Spuneti ce statut a avut in fiecare luna din cele de dinainte de luna in care a inceput sa lucreze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Hcipriana Hcipriana Buna ziua! Am o mare nelamurire... Sunt insarcinata in 1 luna si sunt angajata de 1 saptamana. Se poate sa iau indemnizatia pentru crestere copilului daca am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care a fost angajata cu jumatate de norma din data de 18 mai 2015 si a nascut in data de 6 01 2016, deci are lucrate 9 luni. ... (vezi toată discuția)