avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ani) ce pot face?
as dori sa stiu daca pot plati la casa de pensii si casa de sanatate contributii ca sa pot benefici de indemnizatie crestere copil?
am inteles ce se poate incheia un contract cu casa de pensii si cea sa sanatate?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 16 Martie 2011
Pentru ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC ar trebui ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.
In calculul celor 12 luni intra si perioada in care ati beneficiat de indemnizatie de somaj.
multumesc pentru raspuns, dar stiam acest lucru, eu intrebam in cazul in care nu ma pot angaja pana termin somajul, si sa am continuitate pe cartea de munca in cazul in care raman insarcinata sa pot beneficia de CCC?
daca pot plati contribtii ceva sa am continuitate de cand termin somajul si pana ma angajez?
1. Incheierea de contracte de asigurare sociala cu Casa de Pensii si cu Casa de Asigurari de Sanatate nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Asa cum v-a spus colegul meu ,@freeelis, trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri impozabile din salarii, activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate etc.).
3. Puteti citi OUG 111/2010 si veti afla mai multe informatii.
vioado a scris:

multumesc pentru raspuns, dar stiam acest lucru, eu intrebam in cazul in care nu ma pot angaja pana termin somajul, si sa am continuitate pe cartea de munca in cazul in care raman insarcinata sa pot beneficia de CCC?
daca pot plati contribtii ceva sa am continuitate de cand termin somajul si pana ma angajez?

Acordarea indemnziatiei nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat.
Incheierea de contracte de asigurare cu AJOFM, Casa de Pensii , Casa de Asigurari de Sanatate nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC.
multumesc
deci nimic nu poate fi facut in acest caz, doar sa ma angajez?
altfel de venituri impozabile ce ar mai putea fi?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil valchim valchim Buna ziua! Prietena mea este administratorul a unei societati de comert, fiind singura care presteaza aceasta activitate (nu mai are angajati), dar nu si-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Cotizatii la stat elvisette elvisette Buna seara .In cursul acestei luni , pe data de 14, mentionez ca mi-am dat demisia de la locul de munca. Intrebarea mea este cum as putea sa imi platesc ... (vezi toată discuția)