avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cotizatii la stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cotizatii la stat

Buna seara .In cursul acestei luni , pe data de 14, mentionez ca mi-am dat demisia de la locul de munca. Intrebarea mea este cum as putea sa imi platesc darile catre stat si unde , ca sa beneficiez de acea indemnizatie de crestere copil, in cazul in care doresc sa raman insarcinata .
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
elvisette, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 23 Septembrie 2011
Pentru CAS si CASS puteti incheia convenite cu Casa de pensii si Casa de Sanatate.

Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa fi platit impozitul pe venit, adica sa fi lucrat 12 luni in ultimele 24.
1. Plata contributiilor la pensie si sanatate nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora: somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc alina-ana_o-6 alina-ana_o-6 Buna ziua!eu sunt o casnica de 27 anii,am lucrat un an de zile la 4 ore,apoi mi-am dat demisia si mi-am cautat altceva mai convenabil am gasit dar nu am muncit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului danutzam danutzam buna ziua, as dori sa stiu ce anume si unde tb sa platesc k sa beneficiez de indemnizatie.mentionez ca sunt persoana fizica si nu lucrez si daca imi platesc ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)