Buna ziua!eu sunt o casnica de 27 anii,am lucrat un an de zile la 4 ore,apoi mi-am dat demisia si mi-am cautat altceva mai convenabil am gasit dar nu am muncit doar o luna facand pauza intre joburi de o luna,nu mai lucrez de 3 luni,intre timp am ramas insarcinata,am aproape 3 luni de sarcina ,vreau sa stiu daca pot sa platesc la cnas pt continuitate sa pot sa am 12 luni lucrate pt indemnizatia de copil pe cand nasc.va multumesc anticipat.
Din pacate pentru dvs. nu puteti face nimic deoarece plata contributiilor nu are de a face cu indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Legea prevede ca in ultimile 12 luni anterioare nasterii sa realizati venituri !!
1. Plata contributiilor la CAS si/sau la CASS nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri provenite din salarii, din activitati independente sau agricole si/sau perioade asimilate acestora: studenta la zi, somaj indemnizat, conecdii medicale, concediu de maternitate etc.
Stimulent insertie
carla2
Buna ziua!
Am o nelamurire privind stimulentul de insertie. Am nascut pe 20 august, eu nu lucrez iar sotul meu va implini 1 an de munca abia in martie ... (vezi toată discuția)