avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca platesc CAS pot beneficia de indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca platesc CAS pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Am si eu o intrebare:am terminat somajul anul acesta pe 23 aprilie,in prezent nu am loc de munca (eu avand handicap gradul 2)si sunt insarcinata.As dori sa stiu daca platesc contirbutia la CAS din urma pot beneficia de indemnizatie crestere copil?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:38, 19 Decembrie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora: somaj indemnizat, conecdii medicale, concediu de maternitate, studenta la zi etc.

2. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi indemnizatie de crestere a copilului? ADRIANAnutu ADRIANAnutu O PERSOANA CARE NU A COTIZAT 12 LUNI DAR E INCADRATA INTR UN GRAD DE HANDICAP SI PRIMESTE SI INDEMNIZATIE SOCIALA PT INCAPACITATE DE MUNCA POATE PRIMII ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? elenabeica elenabeica daca imi platesc contributiile la stat pot prim, indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc alina-ana_o-6 alina-ana_o-6 Buna ziua!eu sunt o casnica de 27 anii,am lucrat un an de zile la 4 ore,apoi mi-am dat demisia si mi-am cautat altceva mai convenabil am gasit dar nu am muncit ... (vezi toată discuția)