avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Prietena mea este administratorul a unei societati de comert, fiind singura care presteaza aceasta activitate (nu mai are angajati), dar nu si-a platit contributiile la casa de pensii si casa de asigurari. Luna trecuta a incheiat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata la firma ei, iar acum a aflat ca este insarcinata. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului are nevoie de 12 luni contributie la sistemul de pensii pana la nasterea copilului. Poate sa plateasca din urma pentru 4 luni de zile ca sa beneficieze de aceasta indemnizatie.
In afara de administrator la firma respectiva mai are incheiat un contract de colaborare cu o firma de asigurari.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:32, 11 Iulie 2012
1. Plata contributiilor nu are nici o relevanta pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa avtei venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. In calitate de adiministrator avea indemnizatie pentru care platea impozit?

4. Veniturile impozabile din contractul de colaborare sunt luate in calcul pentru indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Pot plati din mana pentru pensie, sanatate si vechime pe cartea de munca? ada_mazuru ada_mazuru Buna ziua as dori sa stiu daca pot plati din mana pentru cartea de munca (sa mearga vechimea) si pentru pensie si sanatate, sa fiu asigurata sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil roxirox roxirox Buna ziua, Sunt insarcinata din mai 2015 si vreau sa stiu daca am dreptul sa primesc indemnizatie crestere copil avand in vedere ca trebuie sa fi realizat ... (vezi toată discuția)