avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de prestari servicii cu o \"persoana fizica\"
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de prestari servicii cu o "persoana fizica"

Se poate incheia un contract de prestari servicii fara caracter de continuitate in timp, cu o persoana fizica? Ce obligatii are peroana fizica in legatura cu fiscul (contributii obligatorii, impozite, taxe)? Trebuie sa inregistreze acest contract intr-un anumit interval? ce trebuie sa plateasca unitatea si ce persoana fizica?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 22:52, 9 August 2010
angajatorul trebuie sa retina si sa vireze 10% impozit( in mod normal acesta va fii de 16% ) si eventual cass 5,5 % si il va trece in decl. 205 la final
pers. fizica va depune declaratia 200 anul urmator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Ghid complet pentru plata drepturilor de autor în 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Ce impozite plătesc și ce declarații depun persoanele fizice și companiile[/b] Noul Cod fiscal a adus o serie de modificări pentru plățile ... (vezi toată discuția)
Impozit conventie civila dgaitan dgaitan O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa ... (vezi toată discuția)