avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan in circuitul agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan in circuitul agricol

Vreau sa cumpar un teren in Ilfov, si proprietarul mi-a sugerat sa scoatem terenul din circuitul agricolpentru ca taxele de vanzare sa fie mai mici. Intrebarea mea este daca este aceasta cerere ok, pentru ca eu nu inteleg cum poate fi un teren intravilan, care are un PUZ aprobat, in circuitul agricol? Nu prea stiu cum stau lucrurile cu vanzarea-cumpararea de terenuri, asa ca orice ajutor in acest sens mi-ar fi de folos. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters39151 , utilizator 12:48, 12 August 2010
E clar. Va multumesc. Voi merge maine oricum la primarie si vom vorbi despre teren si apoi la un notar. Vroiam sa stiu cate ceva despre cererea proprietarului inainte de a ajunge acolo. Dar e clar ca nu se poate vorbi la general, ci doar pe baza actelor. O seara buna.
Pentru mai multa siguranta, puteti solicita proprietarului sa va prezinte un certificat de urbanism pentru terenul in cauza eliberat pentru ridicarea unei constructii. Astfel, veti putea vedea regimul juridic, economic si tehnic al terenului
Eu va spun ca daca scoateti terenul din circuitul agricol taxele notariale vor fi mai mari (exista o grila notariala de taxare a terenului extravilan si alta pentru intravilan). Cumparati extravilan si faceti dvs. scoaterea ulterior. Parerea mea:) Este posibil ca un teren cu PUZ sa fie inca extravilan daca, odata cu PUZ-ul nu s-a facut si scoaterea din circuitul agricol. Solicitati, inainte de a da banii, un Certificat de urbanism pentru informare.
Oricum pentru a putea obtine autorzatia de construire trebuie scos terenul din circuitul agricol.
Oricum pentru a putea obtine autorzatia de construire trebuie scos terenul din circuitul agricol.


Terenul arabil intravilan isi schimbarea ramura in teren cu constructii in momentul intabularii constructiei executate, deci dupa obtinerea autorizatiei de construire.

Alte discuții în legătură

Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)