avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Existã termen limitã de punere în aplicare a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Existã termen limitã de punere în aplicare a unei sentinþe civile def. ºi irev.?

Cu rugămintea de a-mi răspunde doar consultanţii şi utilizatorii de bună-credinţă ai acestu forum, întrebarea este următoarea: există vreun termen limită de punere în aplicare a unei hotărâri definitive şi irevocabile sau se poate face acest lucru şi peste 30-40 de ani? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: macmillan , utilizator 18:39, 31 Octombrie 2011
Exista riscul sa se prescrie ...in 3 ani!
Buna ziua !
Nu ne spuneti despre ce sentinta civila este vorba, dar aplicarea acestora se face deindata , in conditiile legii. In acest sens, fiind vorba despre o sentinta civila definitiva si irevocabila, pentru a fi pusa in aplicare, este necesara investirea cu formula executorie si executata prin executor judecatoresc, sau direct de catre institutia statului impotriva careia este data( daca partea este institutie publica).
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Marius Zaharia, Avocat
Marta Tot a scris:

Cu rugămintea de a-mi răspunde doar consultanţii şi utilizatorii de bună-credinţă ai acestu forum, întrebarea este următoarea: există vreun termen limită de punere în aplicare a unei hotărâri definitive şi irevocabile sau se poate face acest lucru şi peste 30-40 de ani? Vă mulţumesc!

Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
In cazul in care paratul este o companie aeriana din afara tarii, cum se poate pune in aplicare sentinta definitiva?Procesul a fost destul de greu, ei s-au aparat, eu am castigat iar acum ma astept sa nu aiba bunavointa de a se achita de compensatiile obtinute legal. Cat poate dura pana la aplicarea sentintei definitive?

zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Nu ne spuneti despre ce sentinta civila este vorba, dar aplicarea acestora se face deindata , in conditiile legii. In acest sens, fiind vorba despre o sentinta civila definitiva si irevocabila, pentru a fi pusa in aplicare, este necesara investirea cu formula executorie si executata prin executor judecatoresc, sau direct de catre institutia statului impotriva careia este data( daca partea este institutie publica).
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie gigelas gigelas O hotarare definitiva si irevocabila,investita cu formula executorie,are vreun termen limita de a fi pusa in executare ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Sentinta civila jicareanangela jicareanangela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o sentinta definitiva privind drepturile castigate (de salar) in instanta din anii 2009,2010,2011 si nepusa in aplicare ... (vezi toată discuția)