avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre vinzarea drepturilor litigioase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre vinzarea drepturilor litigioase

am intrebat si asteptam un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 23:47, 10 August 2010
avem 2 dosare la primaria sect. 1 bucuresti pentru retrocedare legea 10 cu 1 teren si citeva apartamente deci nationalizate dar nu cred ca vom mai fi rezolvati ,,, de aceea am luat aceasta hotarire cu greu dar.. de a vinde am rugamintea de a ma sfatui e bine sau rau nici financiar nu mai avem putere sa mergem mai departe va rog un sfat de bine sau rau nu mai conteaza criza ne-a terminat multumesc???

Trebuie sa aveti puterea de a merge mai departe. Legea nr. 10/2001 are un profund caracter reparator chiar daca "alesii" inteleg sa il calce in picioare.
1. Una dintre conditiile care trebuiesc indeplinite pentru vanzarea drepturilor litigioase este existenta unui proces aflat in curs de judecata pe fond ori din ceea ce ati relatat inca nu exista asa ceva;
2. Aveti la dispozitie actiunea de "a face" scutita de taxe prin care puteti obliga in instanta pe primar sa dea dispozitia prin care sa va restituie in natura imobilele solicitate.
Va multumesc pentru raspuns, desi este o varianta de care aveam deja cunostinta. Problema este faptul ca, in momentul in care as intenta un proces, consturile procesului, cumulate cu onorariul avocatului, ar depasi cu mult poisibilitatile mele financiare curente. In cazul in care as gasi un avocat, al carui onorariu sa fie rezonabil, as alege acest drum al procesului.
Considerati ca este posibil sa gasesc un avocat dispus sa ma reprezinte la eventualul proces, fara a solicita un procent imens ( mi-a fost solicitat acum cativa ani 50 % din valoarea totala a bunurilor)? Sper sa nu considerati acesta afirmatie a mea ca ofensa de orice fel la adresa profesiei dvs. Incerc acum o abordare mai putin pasiva a acestei probleme, moment in care, orice sfat este binevenit.
Va multumesc anticipat pentru eventualele dvs. comentarii.
Se pare ca nu ati cautat suficient de mult un avocat dispus sa va reprezinte interesele si sa va apere drepturile. Un procent de 50 % pare cam mare. Fie ca avocatul respectiv a vazut actele si a anticipat o eventuala desfasurare a procesului fie a dorit sa profite de naivitatea ( in sens de cunoastere incompleta a legii) dvs.

Aveti posibilitatea de a solicita (personal sau prin intermediul unui avocat) ajutor public judiciar in materie civila. Aceasta in masura in care veniturile dvs lunare sunt sub un anumit plafon. Trebuie insa sa stiti ca cererile fondate pe Legea nr. 10/2001 sunt scutite de taxe judiciare si sunt de competenta Tribunalului.

In plus avocatul care va va reprezenta trebuie sa fie un bun cunoscator al aspectelor legate de aplicarea Legii nr. 10/2001.
Raportat la speta dvs, daca retrocedarea in natura este inca posibila nu vad mari impedimente in a obtine o solutie favorabila.
Va multumesc din nou pentru interventia dvs. Fireste ca as fi dispusa sa fac o noua incercare. Sugestia dvs. cu privire la atitudinea avocatului despre care v-am povestit, precum si supozitia cu privire la eventuala mea naivitate sunt, dintr-un anumit punct de vedere, justificabile. Eu si familia mea locuim in provincie, si va inchipuiti eforturile pe care a trebuit sa le fac pentru deplasarlile multiple la Bucuresti pentru fiecare demers. Obstacole similare am intampinat si in momentul in care am incercat sa gasesc un avocat. Aceste obstacole raman actuale, motiv pentru care am si apelat la acest site, sperand sa gasesc aici referinte privitoare la case de avocatura care au experienta in litigii de acest gen si care sunt dispuse ca plata onorariului sa se faca din drepturile mele de proprietate.
Va multumesc din nou!
Ivan Liliana
O ultima obsevatie in legatura cu pozitionarea dvs fata de acest litigiu.
Nu este neaparat necesara angajarea unei case de avocatura (societate civila de avocati) pentru aceasta problema. Institutiile de drept civil implicate si mecanismul de aplicare a Legii nr. 10/2001 sunt suficient de clare iar practica judiciara a dat solutii aproape sablon la aceste chestiuni.
De aceea, parerea mea personala este ca in aceste litigii nu este importanta notorietatea unei societati civile de avocatura ci legalitatea demersurilor si a inscrisurilor folosite.

In masura in care doriti sa oferiti mai multe date despre cele doua dosare (notificari, situatia juridica actuala a imobilelor, persoanele indreptatite, corespondenta cu comisia de aplicare a Legii nr. 10, inscrisurile probatorii, etc) am putea discuta, eventual in particular, despre modalitatile de restituire a acestor proprietati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Despre vinzarea drepturilor litigioase ivanliliana ivanliliana avem 2 dosare la primaria sect. 1 bucuresti pentru retrocedare legea 10 cu 1 teren si citeva apartamente deci nationalizate dar nu cred ca vom mai fi ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie vasile viorel vasile viorel Buna ziua In urma unei anchete disciplinare am primit decizia de retinere a 10% din salariu pe trei luni.Fiind nevinovat as dori sa contest aceasta decizie la ... (vezi toată discuția)