avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata impozitului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata impozitului

Ce temei poate avea pretentia proprietarului , ca sa plateasca chiriasul impozitul pentru suma incasata de acesta ca si chirie ,majorand chiria cu suma aferenta ?
Adica ,chiriasul sa plateasca impozitul pentru venitul proprietarului .
Cel mai recent răspuns: mirabela_viorela , utilizator 12:39, 10 August 2010
Impozitul se datoreaza de cel care incaseaza venitul din chirie. El de fapt va cere bani in plus pt chirie, acum ca din ei plateste impozitul e partea a doua. Aveti contract de inchiriere sau sunteti la mica intelegere?
Niciun temei. daca ne aflam in prezenta unui contract inregistrat la Adm. fin. impozitul pe care il plateste este aferent chiriei din contract. Majorarea chiriei cu contravaloarea impozitului pe care il are de platit presupune automat o crestere a impozitului de plata.

Numai bine.
Exista contract de inchiriere cu chiria fixata , pe care , dupa informatiile obtinute, nu l-a inregistrat la fisc .Deci ?
Deci nu-i dati nici un ban in plus fata de suma din contract.
Impozitul trebuie sa-l plateasca dumnealui si contractul trebuia inregistrat. E problema dansului.
Daca nu a inregistrat contractul nu are ce impozit sa ii vina, el obtinand astfel un venit nedeclarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inchiriat fara contract Livica Livica Imi puteti spune va rog, ce risca un proprietar daca inchiriaza apartamentul fara sa inregistreze contractul la Adm Financiara ? Si daca cei de la Adm Fin fac ... (vezi toată discuția)
Contract de subanchiriere intre doua firme ataela1 ataela1 Buna ziua, Proprietarul unui apartament inchiriaza apartamentul unei firme.Dupa un timp chiriasul face contract de subanchiriere cu o alta firma ,pentru a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din chirii adryan85 adryan85 Salut! am si eu cateva intrebari legate de impozitul pe venitul din cedarea bunurilor in folosinta(imobil pentru chirie). ... (vezi toată discuția)