avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Apartament inchiriat fara contract
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Apartament inchiriat fara contract

Imi puteti spune va rog, ce risca un proprietar daca inchiriaza apartamentul fara sa inregistreze contractul la Adm Financiara ? Si daca cei de la Adm Fin fac cercetari in cazul in care cineva reclama un astfel de caz?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 21:35, 19 Decembrie 2011
Se dispune sanctionarea proprietarului pentru neinregistrare contract inchiriere,respectiv sustragere de la plata taxe/impozite aferent sume suplimentar obtinute si nedeclarate
Multumesc mult! Prin sanctionare trebuie sa inteleg amenda?
Livica a scris:
Imi puteti spune va rog, ce risca un proprietar daca inchiriaza apartamentul fara sa inregistreze contractul la Adm Financiara ?

Risca dosar penal pentru evaziune fiscala – in cel mai rau caz, dar e probabil ca sanctiunea sa fie amenda.

Proprietarul poate declara ca acei chiriasi sunt rude, prieteni etc si nu platesc chirie - fapt perfect legal. In cazul in care agentii pot dovedi ca proprietarul primeste lunar o suma de bani pentru care nu plateste impozit se incepe urmarirea penala.

Livica a scris:
Si daca cei de la Adm Fin fac cercetari in cazul in care cineva reclama un astfel de caz?

Cercetarile le face politistul.

Proprietarul care nu-si declara veniturile din chirii (venituri din cedarea folosintei bunurilor) mai poate fi sanctionat (de politist) si sub alt aspect: cand chiriasii nu au ”viza de flotant” - e amendat chiriasul si acest fapt l-ar putea deranja (pe chirias).
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ? atomol atomol As dori sa stiu unde se inregistreaza un contract de inchiriere -la adm. fin. unde se afla proprietatea inchiriata sau la adm fin.din judetul unde are ... (vezi toată discuția)
Speta chiriasi karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am avut un apartament oferit spre chirie, unde s-a locuit timp de 4 ani. S-a încheiat şi un contract, prin care chiriaşii erau obligaţi ca, pe ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament noriszah noriszah Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un ... (vezi toată discuția)