avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde ?

As dori sa stiu unde se inregistreaza un contract de inchiriere -la adm. fin. unde se afla proprietatea inchiriata sau la adm fin.din judetul unde are proprietarul domiciliul?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 09:55, 27 Ianuarie 2010
La Administratia Financiara de la domiciliul proprietarului.
nu chiar, la administratia fin. unde este imobilul.
La adm fin.din judetul unde are proprietarul domiciliul.
Se depune "DECLARATIE PRIVINDVENITURILE ESTIMATE DIN CEDAREAFOLOSINTEI BUNURILOR 220.
Potrivit Codului fiscal, sunt asimilate veniturilor din chirii toate veniturile, în bani şi/sau în natură, provenind din cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile, obţinute de către proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal. În această categorie de venit se cuprind atât veniturile din închirieri, cât şi veniturile din subînchirieri de bunuri mobile şi imobile, precum şi veniturile din arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal.
Cota de impozit pe veniturile din chirii este de 16% aplicată asupra venitului net, determinat ca diferenţă între sumele reprezentând chiria /arenda în bani şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură, prevăzute în contractul încheiat între părţi, şi cota de cheltuială forfetară de 25%, reprezentând cheltuieli deductibile aferente venitului. Astfel, cota generală de impozit aplicată asupra venitului brut rezultată din calcule este de 12%.
Succes!
Am vorbit din experienta; am deschis un punct de lucur intr-un apartament in Municipiul X, iar proprietarul avea domiciliul in satul Y.

Administratia Financiara din Municipiul X a refuzat inregistrarea contractului de inchiriere pe motivul ca inregistrarea respectiva ar fi de competenta primariei din satul Y.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impoziteaza veniturile din chirii? NicoletaMarcela NicoletaMarcela Buna ziua, Am un apartament pe care as dori sa il dau in chirie cu 170 euro luna.(pe un an) Ce taxe tb platite la finante daca inregistrez contractul? Va ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)