As dori sa ma lamuriti intr-o problema.....Este de datoria angajatului sau a sefului sa intocmeasca foaia colectiva de prezenta?Va intreb acest lucru pt ca seful ne impune sa intocmim aceasta foaie....Mentionez ca avem aparat de pontat dar acesta nu functioneaza si seful spune foarte ironic ca nu din vina lui nu functioneaza dar ma gandesc ca ar putea anunta superiorii despre acest fapt daca chiar nu are chef sa intocmeasca acel pontaj......
Pe langa prerogativa disciplinara angajatorul are dreptul sa organizeze activitatea din unitatea sa dupa cum considera atata timp cat nu incalca legea si drepturile angajatilor.
Luati-o ca pe un ordin de serviciu, daca nu il indepliniti puteti fi sanctionat/a/ti disciplinar pentru ca nu v-ati indeplinit o sarcina de serviciu.
Deci: consider ca este de datoria angajatului.
Deci in intreaga societate sefii de sector sau de birou intocmesc acest pontaj si din toti se trezeste unul ca nu este de datoria lui sa intocmeasca pontajul.....Foarte logic si corect nu mi se pare.....
Eu m-am raportat la pozitia dumneavoastra fata de superior, nu m-am raportat la situatia superiorului dvs. fata de ceilalti angajati cu pozitie ca a acestuia.
Atata timp cat ceea ce el debiteaza este ordin de serviciu pentru dvs., formulati o adresa catre superiorii sai expunand problema si asteptati sa se schimbe ceva.
Revin, atata timp cat refuzati se poate sa aveti probleme, asa ca, in timp ce faceti ce vi se spune actionati la randul dvs.
Evitati sanctiuni si poate rezolvati cu superiorii acestei persoane.
Nu uitati ca el va solicita sa faceti pontajele dar sa nu credeti ca aceste pontaje sunt raportate ca fiind intocmite de dvs, x si y.
Nu, intocmit sau red. va fi respectivul, deci isi indeplineste atributiile de serviciu.
1. Nu-si face fiecare salariat in parte foaie colectiva de prezenta.
2. De aceea se numeste asa: foaie colectiva de prezenta. In ea sunt trecuti toti salariatii dintr-un compartiment, sector, echipa etc. si sunt pontati zilnic de seful lor, care si semneaza aceasta foaie, la sfarsitul lunii, si o preda la calculatorul de salarii.
3. Ce zice seful dvs. este o prostie a unuia care vrea sa arate ca este sef si daca nu are cum sa arate prin altceva a gasit asta cu pontajul.
Numar ore lucrate
mimi23
Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate.
Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un ... (vezi toată discuția)