avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Retinere abuziva din salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Retinere abuziva din salariu

Retinere din salariu

Sunt functionar public la o primarie de comuna si vreau sa va supun atenta asupra unei probleme. Din anul 2005 pana in prezent 2009 am fost trecut absent in condica de prezenta de foarte multe ori (aprox 50 ori - zile), chiar si de curand, de catre primar sau secretarul primariei sefiiii mei (au scris in condica de absent de la ora de la ora de sau absent toata ziua), chiar daca eu eram la serviciu, am semnat condica de prezenta. Cand au intocmit foaia colectiva de prezenta am fost trecut absent in zilele cand sefiiiiii mei m-au pus absent in condica de prezenta. Contabilul primariei mi-a retinut din salariu, de foarte multe ori in baza pontajului de prezenta fara sa fie aiba o dispozitie scrisa, retinere din salariu, din partea primarului.
Mentiuni: nu mi s-a facut plangere catre comisia de disciplina,
nu a existat o dispozitie in acest sens, retinere din salariu,
nu am fost cercetat disciplinar, de catre comisia de disciplina,
nu mi s-a aplicat nici o sanctiune disciplinara, din partea comisiei de disciplina din anul 2005
Contabillul (functionar public) pentu ce fapte raspunde: administrativ, civil si penal?
Secretarul primarie (functionar public) pentru ce fapte raspunde, administrativ, civil si penal, desi ma trecut absent in condica de prezenta, chiar daca eram la serviciu si am semnat condica de prezenta? De retinut casecretarul nu a facut plangere impotriva mea catre primar sau comisie.
Primarul ???????????
Abuzive deciziiiiiii??????
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 22:26, 17 Septembrie 2009
Trebuia sa contestati la acel moment numarul de ore mentionate in foaia de prezenta colectiva.
Contabilul nu are nicio raspundere in aceasta privinta, pentru ca acesta doar a calculat drepturile banesti pe baza pontajului intocmit de sefii dvs.
In termen de 3 ani de la data la care ati fost pagubit in drepturile dvs. trebuie sa cereti plata sumelor aferente zilelor in care, desi ati muncit, ati fost trecut absent.
In privinta acestor notari ca absent trebuie sa faceti sesizari scrise forului superior sefilor dvs. Trebuie sa va ganditi si pentru fiecare zi si interval orar in parte cum puteti dovedi ca ati fost de fapt la serviciu - acte intocmite de dvs. in acele zile, colegi care pot depune marturie etc.
In favoarea dvs. este si faptul ca nu ati fost sanctionat disciplinar pentru aceste multe absente, sau macar cercetat disciplinar, cum ar fi fost normal.
Realizati in prealabil un referat motivat temeinic catre primar in care solicitati sa vi se explice motivele pentru care ati fost considerat absent de la serviciu atat timp cat dumneavoastra semnati condica pentru data in cauza.In situatia in care ,seful dumneavoastra nu va raspunde la referatul depus in termenul prevazut de lege,adresati=va instantei de contencios administrativ cu o plangere de purtare abuziva a sefilor dumneavoastra ,mai ales atat timp cat nu ati suferit nici o sanctiune disciplniara,nu a fost sesizata comisia de disciplina si nu exista nici un motiv temeinic pentru punerea in executare a masurii de reiinere din salariu.....dupa mine,urmaresc sa va concedieze pentru lipsa nemotivata si repetata de la serviciu.....care consituie abatere disciplinara urmand sa fiti bagat in comisia de disciplina.....la nivelul institutiei dumneavoastra exista constituita o astfel de comisie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public la o primarie de comuna si vreau sa va supun atenta asupra unei probleme. Din anul 2005 pana in prezent 2009 am fost trecut absent in ... (vezi toată discuția)
Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)