Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in fata Curtii de Conturi prezenta mea la servici daca eu nu am semnat niciodata in condica de prezenta? Eu nu am niste foi de pontaj in baza carora sunt platit? Va rog, in masura in care este posibil, sa-mi punctati si niste acte normative care sa vizeze aceasta chestiune.
Va multumesc!
Foile de pontaj reprezinta un caz aparte care trebuie semnalat. Ele sunt documente prin care se tine evidenta timpului de munca al salariatului, a orelor suplimentare, orelor de noapte, concediu de odihna, concedii medicale, invoiri si concediu fara salariu, absente nemotivate, etc. Trebuie sa tinam cont ca documentul justificativ care sta la baza inregistrarii in contabilitate este statul de salarii, care se intocmeste si in baza foilor de pontaj...Totusi conform functiei detinute va sugerez sa discutati aceste aspecte si cu departamentul de resurse si d-na contabil sa motiveze lipsa Foi de pontaj si motivul.
În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau prin intermediul condicii de prezenţă.
Angajatorul
antonio123
ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)