avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune bilaterala de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune bilaterala de vanzare cumparare

Buna ziua.
Va solicit un sfat in calitate de cumparator in urma unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare autentificat la notariat pentru un imobil impreuna cu sotul meu . Mentionez faptul ca promisiunea a fost perfectata in anul 2004 si tot atunci promitantii vanzatori(sot si sotie) au primit valoare integrala a imobilului promis spre vanzare, bani cu care si-au cumparat un apartament. Acum doi ani unul dintre promitentii vanzatori( sotul) a decedat. Influentata de copii, promitenta vanzatoare nu vrea sa mai perfecteze actele de vanzare cumparare a imobilului. Succesiunea asupra imobilului nu a fost deschisa.( se poate deschide succesiune de catre mostenitori in cazul in care imobilul a fost promis spre vanzare? )
Va rog sa imi spuneti daca se mai poate perfecta Contractul de vanzare cumparare in cazul in care unul dintre proprietari a decedat, cel de al doilea refuza sa mai vanda si care sunt pasi de urmat pentru a incheia Contractul de vanzare cumparare.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:09, 10 August 2010
Contactati urgent un avocat pentru a va promova o actiune pe obligatia de a face precum si pentru a va obtine o hotarare care sa tina loc de act autentic avand in vedere ca, din mesajul dumneavoastra reiese faptul ca pretul imobilului a fost achitat integral.
nu este chiar asa de usor ;)
daca ati exercitat posesia asupra imobilului respectiv, de la data autentificarii promisiunii de vanzare-cumparare , aveti sanse in instanta.
in caz contrar, s-a prescris dreptul dvs. de a promova actiune in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin chitanta de mana Tonirafa Tonirafa Bună ziua, Am cumpărat în anul 2019 un apartament, fiind mic si fara experienta în acea perioada, am încheiat cumpărarea doar cu o simpla chitanta de ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)