avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie

In cazul in care am trimis debitorului o adresa prin care ii aminteam de datoriile pe care le are fata de mine, se poate considera ca acesta a intrerupt prescriptia?
Nu.
Trebuia sa apelati la un executor judecatoresc.
adutescu a scris:

Nu.
Trebuia sa apelati la un executor judecatoresc.

Si asta ajuta la ce?!?!?!
Si asta ajuta la ce?!?!?!

Conform Decretului nr. 167/1958, termenul de prescriptie se intrerupe, printre altele si:
art. 16 lit. c) "printr-un act incepator de executare".

@a_fleancu
Sunteti consilier juridic si nu stiti cauzele de intrerupere a prescriptiei? Puneti mana pe carte.
Hopaaa - s-a schimbat procedura si nu au spus decat unor persoane?!?!?

Notificarea comunicata prin intermediul executorului judecatoresc reprezinta act de executare.
Super!?!?!
#-o#-o#-o
Buna ziua,

Chiar daca adresa pe care ati trimis-o catre debitor poarta numele de "invitatie la conciliere" nu intrerupe termenul de prescriptie.
Sfatul meu este ca sa promovati o actiune care nu necesita procedura concilierii prealabile - og5/2001 sau oug 119/2007.
Promovarea actiunii nu face decat sa intrerupa termenul prescriptiei.

Succes,

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie adriannn adriannn Buna ziua. Termenul de prescriptie de 3 ani poate fi intrerupt doar prin introducerea unei cereri de chemare in judecata, sau este necesar ca cererea sa fie ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei generale nicu 68 nicu 68 O simpla somatie de plata,trimisa in cutia postala,intrerupe prescriptia,sau e necesar o notificare prin executor ? (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta de conciliere? robertsega32 robertsega32 Avem o factura neachitata emisa in 27 martie 2006. Intre noi si debitor au continuat sa exista raporturi comerciale intre timp, iar noi am incercat sa obtinem ... (vezi toată discuția)