avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intreruperea prescriptiei generale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intreruperea prescriptiei generale

O simpla somatie de plata,trimisa in cutia postala,intrerupe prescriptia,sau e necesar o notificare prin executor ?
Cel mai recent răspuns: nicu 68 , utilizator 12:07, 18 August 2010
Somatiile de la creditori/recuperatori nu intrerup prescriptia.

Doar cererea de chemare in judecata ( daca e admisa de instanta), recunoasterea de catre debitor ( aveti grija, nu semnati nimic, nu faceti nici o plata, chiar partiala) si un act incepator de executare ( inceperea procedurii executarii silite, adica notificarea de la executor inseamna ca s-a inceput, deci intrerupe prescriptia).
e necesar sa trimiteti notificare prin executorul judecatoresc.
Extrem de ...la obiect,d-ra adutescu ! Multumesc #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie.In 2004 am luat un credit de nevoi personale cu scadenta in 2007. Deoarece nu plateam ratele la timp in 2008 banca cesioneaza ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Datorii-prescriptie RAZVY1975 RAZVY1975 an cat timp se prescrie o datorie fata de o banca daca esti persoana fizica (vezi toată discuția)