Buna ziua,
Chiar daca adresa pe care ati trimis-o catre debitor poarta numele de "invitatie la conciliere" nu intrerupe termenul de prescriptie.
Sfatul meu este ca sa promovati o actiune care nu necesita procedura concilierii prealabile - og5/2001 sau oug 119/2007.
Promovarea actiunii nu face decat sa intrerupa termenul prescriptiei.
Succes,
Hopaaa - s-a schimbat procedura si nu au spus decat unor persoane?!?!?
Notificarea comunicata prin intermediul executorului judecatoresc reprezinta act de executare.
Super!?!?!
#-o#-o#-o
Smochina a scris:
Buna ziua,
Chiar daca adresa pe care ati trimis-o catre debitor poarta numele de "invitatie la conciliere" nu intrerupe termenul de prescriptie.
Sfatul meu este ca sa promovati o actiune care nu necesita procedura concilierii prealabile - og5/2001 sau oug 119/2007.
Promovarea actiunii nu face decat sa intrerupa termenul prescriptiei.
Succes,
Pentru a produce efect intreruptiv, cererea de chemare in judecata trebuie sa indeplinească urmatoarele conditii:
- sa fie introdusa la o instanta judecatoreasca sau alt organ cu atribuţii jurisdictionale, chiar daca acestea nu ar fi competente;
- sa fie serioasa, adica facuta cu scopul de a fi admisa; retragerea sau perimarea cererii de chemare in judecata probeaza lipsa intentiei titularului dreptului de a actiona
- sa fie admisa printr-o hotarare irevocabila; conditia nu este indeplinita atunci cand cererea este respinsa ori anulata.
a_fleancu a scris:
Hopaaa - s-a schimbat procedura si nu au spus decat unor persoane?!?!?
Notificarea comunicata prin intermediul executorului judecatoresc reprezinta act de executare.
Super!?!?!
#-o#-o#-o
De fapt nu sunteti doar neinstruit, sunteti si putin la minte, ca sa nu zic altfel.
Nu va mai ha-ha-iti de pomana, daca aveti ceva in instalatii recunoasteti ca habar n-aveti de nimic.
Eu am dat temeiul legal pt intreruperea prescriptiei, dvs. sunteti in stare sa dati temeiul legal ca executarea silita nu o intrerupe? Totusi, e o prevedere in vigoare doar din '58.
~ final discuție ~