avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Operatiuni triunghiulare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Operatiuni triunghiulare

Un furnizor din Franta livreaza bunuri catre o firma din Malta care le revinde catre o firma din Romania. Transportul are loc direct din Franta in Romania si este platit de catre beneficiarul din Romania. Este operatiune triunghiulara? Cum se inregistraza in decont si cum se declara in 390?
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 15:46, 10 August 2010
Buna ziua,
Definitia operatiunii triunghiulare: - este operatiunea in care sint implicati trei parteneri comerciali inregistrati in scopuri de TVA, in trei state membre diferite ,iar marfurile circula direct de la furnizor la beneficiarul final.

Da este operatiune triunghiulara. Imi pare rau ca nu va pot ajuta cu inregistrarea.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiulare dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatoarea situatie: -firma x din Germania, vinde marfa firmei y din Romania, dar marfa merge direct la firma z din ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara maryabunea maryabunea Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: firmei A platitoare de TVA din RO i se intocmeste factura de marfa de firma B platitoare de TVA din Germania, ... (vezi toată discuția)