avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Se considera activitate economica?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se considera activitate economica?

Reprezint o asociatie si membrii ei vor sa facem un import de niste echipamente pe banii lor si ulterior sa le dau echipamentele, se considera activitate economica si necesita cod CAEN? Care este calea legala prin care as putea face asta?

De mentionat ar fi faptul ca nu se urmareste vreun profit ci doar strangerea unei comenzi mai mare, dicountul acordat crescand direct proportional cu valoarea comenzii.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
bamse2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: bamse2008 , utilizator 22:11, 14 August 2010
Da, reprezinta o activitate economica .. acest lucru se poate face prin incheierea unui contract de comision. Contractul de comision este conventia prin care o persoana,numita comisionar, se obliga - din insarcinarea altei persoane, numita comitent - sa incheie unul sau mai multe acte juridice, in numele sau, dar pe seama comitentului, in schimbul unei remuneratii numite comision.
Am inteles in mare, dar vroiam doar sa fac acest import ajutand membrii fara a cere vreun comision, doar sa fie in limitele statutului si sa nu fie nevoie de Caen si alte acte, altfel vor implica costuri si n-ar avea sens sa-i ajut punand bani din asociatie.
Nu este nevoie de CAEN ... cine v-a spus asa ceva? .. ONG-urile pot desfasura activitati economice .. In acest sens, se exprima si art.48 din OG nr.26/2000, si anume : Asociatiile, fundatiile si federatiile pot desfasura orice alte activitati economice directe daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Suntem asociatie si dorim sa realizam cursuri de formare profesionala. Asociatie TR Asociatie TR Daca suntem Asociatie si dorim sa realizam cursuri de formare profesionala este nevoie sa trecem codurile caen in statut? sau cum se procedeaza? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Angajare cu contract de mandat mihaiciornei mihaiciornei am o societate si as vrea sa deschid un punct de lucru in alta localitate. persoana care se ocupa cu vinzarea materialelor o pot plati in baza unui contract ... (vezi toată discuția)