avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cu contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cu contract de mandat

am o societate si as vrea sa deschid un punct de lucru in alta localitate.
persoana care se ocupa cu vinzarea materialelor o pot plati in baza unui contract de mandat de comision sau ce alte variante as avea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 14 Februarie 2012
Variante sunt : angajarea in baza unui c.i.m. cu norma intreaga/timp partial si pe o durata nedeterminata/determinata, desfasurarea activitatii in baza unui contract de comision sau in baza unui contract de mandat...

Contractul de comision este contractul prin care o parte, comisionarul, se obliga, in baza unei imputerniciri data de cealalta parte( comitentul), sa incheie acte de comert in nume propriu dar pe seama comitentului, in schimbul unei remuneratii.

Contractul de mandat este acel act juridic prin care o parte, numită mandant, însărcinează o altă parte, numită mandatar, să încheie acte juridice pe seama şi în numele ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Intermediere contracte internationale produse agricole etc. nitosandrius nitosandrius Buna ziua, As dori sa intermediez o afacere in care vanzatorul este in alta tzara iar cumparatorul este in Romania. Cum se procedeaza de obicei? As ... (vezi toată discuția)
Intermedieri marius_fd marius_fd recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)