avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea permisului de conducere

Buna ziua. As dori sa aflu daca in cazul unui accident rutier minor, dar soldat cu victima care a necesitat investigatii medicale (radiografii) si mica interventie chirurgicala(sgarietura pe frunte solutionata chirurgical) , dar fara spitalizare,se suspenda permisul de conducere autorului faptei sau se considera contraventie minora pedepsita doar cu puncte de penalizare? Cunosc caz in care medicul legist al mun. Campulung Muscel a fost implicat intr-un astfel de eveniment rutier iar politistul care a anchetat cazul a spus ca in situatia data, in care victima se afla pe carosabil nu se suspenda permisul. Oare?!Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: dapetria , utilizator 10:09, 16 August 2010
In cazul in care in urma unui accident rutier au existat victime , politia este obligata sa cerceteze faptul sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa .
In functie de nr de ingrijiri medicale se face si incadrarea faptei ( cerinta minim 10 zile ingrijiri medicale oferite de IML ) , insa impacarea partilor inlatura raspunderea .
In astfel de situatie , permisul se retine pe baza de dovada care poate fi prelungita din 30 in 30 de zile de catre procurorul care instrumenteaza dosarul .
A se vedea OUG 195/2002 rep , art 103 , art 111 .
Multumesc pentru raspuns. As mai dori cateva lamuriri daca se poate. Si anume:
- daca victima a primit doar ingrijiri medicale(cele precizate anterior) fara zile de spitalizare nu se impune retinerea permisului de conducere?
- este o practica legala aceea ca victima sa plateasca certificatul medico- legal si deplasarea politistului care face cercetarea de la Campulung la Pitesti pentru a obtine acest certificat(va amintesc ca medicul legist al orasului Campulung a fost implicat in acest eveniment rutier si deci nu putea elibera tot el acel certificat);
- ca parte implicata am dreptul sa cer de la politie o copie dupa procesul verbal incheiat de politie sau chiar dupa toate actele din dosar?
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de cercetare penala intocmit prea usor danielv danielv Salut, Luna trecuta am facut un mic accident. Am lovit un alt participant la trafic (alt automobil) din spate. Nu am incalcat nici o regula de circulatie ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)