Neavand copii, sora mea lucra la o casa de copii s-a rugat de mine sa adopt o fetita de 4 ani.Umbland trei ani la tribunal , am reusit s-o adopt am trecut-o pe numele nostru.Cand a inceput scoala a inceput si problemele, ne mintea pe fata din 10 cuvinte 6 era minciuna.Mi-am pierdut total increderea in ea.Din clasa a 7-a a inceput cu baietii, si-a gasit un prieten unde s-a si mutat inainte de a inplini 17 ani.Am vrut sa faca scoala, a terminat liceul dar nu a luat bacul.De atunci nu tinem legatura tot cu acel baiat este, stau la parintii baiatului unde nu sunt primita si nici ea nu vine acasa desi are un frate cu 12 ani mai mic.Ce ziceam noi nimic nu era bine , asculta numai de prieten si de mama baiatului,la ei era libera camera oricind, tigarile, chefurile.Am construit o casa cu etaj, la care are si ea pretentii dar dupa ce a plecat deacasa ne intalneam pe strada nu ma saluta, nu am vrut sa le fac rau desi era minora, parintii lui nu trebuia s-o primeasca.Ce pot face ca la mostenire sa nu aiba pretentii ? Ana
Fata a devenit prin adoptie fiica dvs, asimilata unei fiice naturale.Nu puteti renunta la adoptie. Faptul ca ea v-a dezamagit nu va indreptateste , din punct de vedere legal, sa renuntati la adoptie.
Multi copii in zilele noastre procedeaza asemenea fiicei dvs . adoptive. Cu toate acestea, dreptul lor de a-si mosteni parintii, subzista .Nu esista decat cateva exceptii de la regula, in sensul ca uneori ei pot deveni nedemni de a veni la mostenire, insa doar pentru motiv strict prevazute in lege.
Poate in final veti gasi o cale de impacare.Succes.