avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am ca copil adoptat cu toate efectele unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am ca copil adoptat cu toate efectele unei filiații firești?

Sunt o persoană cu vârsta de peste 30 de ani și am fost adoptată de către bunicii mei paterni la vărsta de 4 ani și jumătate după ce m-am căsătorit eu am plecat in altă localitate apropiată iar bunicii paterni au luat că întreținător un băiat de la părinții mei biologici. Intre timp părinții mei adoptivi au decedat iar acest băiat le-a făcut cele necesare înmormântării.Eu ca copil adoptat ce drepturi am la moștenirea părinților adoptivi menționez că nu am fost desfiată? Vă mulțumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Marinela Marin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marinela Marin , utilizator 21:46, 14 Februarie 2020
Buna seara
Aveti TOATE drepturile oricarui copil care-si mosteneste parintii.
Mergeti si dezbateti succesiunea
Prin adopție dvs. ați devenit FIICA celor care, altfel, v-ar fi fost bunici. Și ați devenit soră cu părintele dvs. biologic (fiul/fiica bunicilor) care v-a încredințat spre adopție.

Acum dvs. aveți drepturi egale la moștenirea părinților dvs. adopțivi. alături de copilul lor biologic. (sau copiii, dacă or fi avut mai mulți).

Lămuriti-ne însă ce înseamnă, mai exact, „au luat ca întreținător”. Au încheiat un contract de întreținere? În caz afirmativ, bunul care a făcut obiectul contractului de întreținere nu mai făcea parte din moștenirea părinților dvs. adopțivi la data decesului lor. Mai ales că, din cele ce spuneți, rezultă că întreținătorul și-ar fi îndeplinit obligațiile.

Altfel spus, de moștenit, moșteniți în mod egal. Dar a se vedea ... din ce. A mai rămas ceva de moștenit?
Este important de știut dacă s-a încheiat un contract, când mai exact, dacă întreținătorul și-a executat obligațiile etc. Speța este interesantă.

Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2020
romascanu, moderator

Marinela Marin a scris:

Sunt o persoană cu vârsta de peste 30 de ani și am fost adoptată de către bunicii mei paterni la vărsta de 4 ani și jumătate după ce m-am căsătorit eu am plecat in altă localitate apropiată iar bunicii paterni au luat că întreținător un băiat de la părinții mei biologici. Intre timp părinții mei adoptivi au decedat iar acest băiat le-a făcut cele necesare înmormântării.Eu ca copil adoptat ce drepturi am la moștenirea părinților adoptivi menționez că nu am fost desfiată? Vă mulțumesc mult.
Bunica mea (mama adoptivă) înainte de a se căsători a avut un copil din flori pe care bunicul meu (tatăl adoptiv) nu l-a acceptat pe numele lui rămânând numai pe numele bunicii (mamei adoptive) cu numele de la părinții ei de acasă ,iar ea a preluat la căsătorie numele de familie al bunicului meu(tatăl adoptiv) .Eu când am fost adoptată am preluat numele familiei lor.Acest băiat (fiind fratele meu de la părinții mei biologici) care i-a întreținut nu știu dacă i-au făcut părinții adoptivi contract de întreținător sau nu .În cazul acesta mai am ceva drepturi ?
Vă mulțumesc din suflet pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Marinela Marin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diverse - neconcordanță nume contract - buletin Mirela 479 Mirela 479 Daca pe un contract de vânzare pentru un băiat că întreținător al părinților mei adoptivi care nu este copilul legitim al părinților mei adoptivi ... (vezi toată discuția)
Mai am vreun drept? Marinela Marin Marinela Marin Mama mea adoptivă are un copil din flori pe care tatăl adoptiv nu l-a acceptat pe numele său când s-a căsătorit cu mama adoptivă. Acest copil din ... (vezi toată discuția)
Declarația de acceptare a succesiunii. Marinela Marin Marinela Marin Vă rog frumos să-mi spune-ti unde se depune declarația de acceptare a succesiunii la primăria comunei sau la un notar? Având în vedere ca succesiunea ... (vezi toată discuția)