avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de valabilitate a ITP expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de valabilitate a ITP expirat

As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 00:56, 12 August 2010
Buna seara,

Conform codului rutier, in cazul in care ve-ti fi verificat de organele de control si vor observa ca ITP-ul este expirat vi se retine talonul 6 puncte penalizare si amenda cred ca este in jur de 1000lei. In cazul retinerii talonului pe motiv de ITP expirat sunt doar cateva centre.

Dar daca va duceti cu masina sa spunem maine la un centru ITP pentru a efectua inspectia nu cred ca ar fi probleme. "Duceti masina pe platforma"

Succes,
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
ContSters160568, utilizator
Ptr circularea cu ITP expirat , sanctiunea este curpinsa in clasa 9-20 puncte amenda ( adica amenda intre 540 si 1200 lei ) iar complementar se retine certificatul de inmatriculare . Fara puncte de penalizare .

Art 10 din oug 195/2002 cu raportare la art 102 al. 1 pct 1 " Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: 1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat " si cu aplicarea Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică valabilă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Expirarea itp-ului oana_dianaB oana_dianaB Buna ziua am si eu o intrebare! Sunt plecata cu masina in Spania iar cat d curand imi va expira itp.ul ce patesc dak nu ajung l timp sa.l renovez??:(:(:( (vezi toată discuția)
Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)