avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... CONCURS INM
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

CONCURS INM

Buna seara.
Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la INM si tocmai am aflat rezultatul: RESPINS. Am 48 h sa depun contestatie. Ce sa scriu in contestatie? Ce sanse am in situatia data? Pana unde merge bataia de joc in aceasta tara?
Multumesc.
Aparenta de drept nu mai conteaza pt domnii de la csm,noi ne-am inscris in anul cand era incidenta hg 916/2005 unde nu se specifica forma de studiu,deci normal ar fi sa fie valabila diploma....anul trecut acelasi CSM a dat dreptul absolventilor de spiru sa participe la concursul inm....anul asta ce s-o fi intamplat?
Dumnezeu stie!
Incerc sa evit polemica, dar, totusi, sa memorezi niste raspunsuri la teste afisate pe internet este foarte simplu. Si ce grile sunt la examenul sustinut la Spiru Haret si ce grile sunt la INM ? La INM nu sunt grile de genu:
Partile in procesul penal sunt:
a) inculpatul, partea vatamata
b) inculptaul, judecatorul, procurorul
c) inculpatul, partea vatamata, partea civila, partea responsabila civilemnte
d) niciun raspuns corect
Sa fim seriosi, o persoana care are ambitia de a deveni un viitor bun magistrat se gandeste de la inceput ce facultate sa urmeze, o facultate care sa ii deschida portile spre aceasta aspiratie. Din cunostintele mele, exista un singur magistrat licentiat in Spiru Haret, si acesta este un procuror din Constanta, care a candidat direct pe post avand vechimea de 5 ani.
Coruptie exista peste tot afirmati dvs., si nu va aprob, dar nici nu va contrazic, insa cei care ar lua diplomele la stat astfel nu cred ca aspira pentru un loc la INM.
In fine, daca se va rezolva problema, desi nu cred, va urez mult succes.

PS: Banuiesc faptul ca nu a fost inchisa din motive strict economice, deoarece in cadrul Universitatii Spiru Haret sunt multe interese, multi bani in joc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters119945, utilizator
De acord. Testele de la INM nu se compara cu cele de la Spiru. Foarte adevarat, dar pana la urma gradul de complexitate creste treptat...de la abecedar...la INM.
Eu am ales facultatea asta strict pe considerente financiare, ca daca as fi prevazut unde se ajunge....si am mers pe principiul cine are de invatat invata oriunde.
Cand m-am inscris taxa era de 9 mil., iar eu castigam 4 mil. din care plateam si gazda, dupa 5 ani de ros coatele intr-o facultate, ca o facultate de inginerie la ZI nu-i usoara.
Ce nu inteleg este de ce sunteti atat de reticent fata de absolventii lor, ce va pasa de ei, e totul perfect in Romania, numai Spiru e problema?
In fine, eu consider ca am dreptul la examenul asta atata timp cat am sacrificat inca 4 ani din viata si cu atat mai mult ca OG 10/2009 a fost data dupa sustinerea licentei mele. Zic bine?

In primul rand, despre asta era topicul deschis de dvs. Sa stiti ca nu imi pasa de absolventii Spiru, doar mi-am exprimat opinia cu privire la ce ati spus. Daca ati ales din considerente financiare, va aduc la cunostinta ca facultatile de stat au locuri subventionate, locuri fara taxa, astfel, nu mai plateati vreun ban pentru a urma facultatea de drept. Intr-adevar, sunt multe alte probleme serioase in tara asta, una dintre ele fiind sistemul educational in Romania, problema care se leaga in mod direct si cu Universitatea Spiru Haret. Sa va dau un exemplu: in perioada in care absolventii de Spiru veneau la admitere pentru master unde se intra pe baza de dosar, multi absolventi de facultati, cum le-am numit mai sus, seriose, pierdeau locuri la fara taxa pentru ca erau ocupate de cei de la Spiru care veneau cu medii de 10. Vi se pare corect acest lucru ? Sincer va zic, Dreptul la Spiru Haret mi se pare cel mai potrivit pentru subofiterii de politie care urmaresc marirea salariului si avansarea in grad. Vi se pare ca o universitate serioasa ar infiinta centre ID in comune ?
A doua facultate esti obligat s-o faci cu taxa. Prima a fost fara taxa.
M-am informat cu privire la acest lucru.
Despre partea cu masteranzii, intr-adevar nu e corect. Credeti-ma multe lucruri nu sunt corecte, eu m-am lovit in multe cazuri asa ca sunt obisnuita, asta nu inseamna ca le si accept, probabil si de asta incerc sa acced intr-un mediu in care pot incerca sa fac dreptate, pot incerca repet sau poate voi fi mai dezamagita decat sunt, dar sa nu fiu pesimista, totusi.
Cat despre partea cu centre in comune nu stiu nimic. De exemplu?

Alte discuții în legătură

Examen magistratura Ce se mai aude? Era vorba sa se excluda o conditie importanta pentru concursul de admitere in magistratura: media la licenta de 8,50. Pentru ce? Sa intre cat ... (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)