avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... unde pot reclama un administrator de asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

unde pot reclama un administrator de asociatie?

e normal sa-mi fie inputat la plata apa rece si calda atata timp cat in apartament nu locuieste nimeni?asta a facut administratora blocului in care locuiesc si imi spune cu non-salanta ca suma de 125 lei este pentru reparatii la subsolul blocului,mai precis robineti la conductele de apa,timp in care pe desfasurator in dreptul apartamentului meu este clar scris negru pe alb apa rece-2 m cubi si apa calda 2,5 m cubi.
mi-am pus intrebarea fireasca daca s-au facut reparatii de ce sunt pierderi atat de mari tinand cont ca locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje.
unde as ptea sa o reclam pe aceasta "doamna administrator" in ploiesti?
multumesc anticipat pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:31, 11 August 2010
Legatura intre reparatia din subsol si pierderile de apa poate sa nici nu existe sau sa fie intr-o mica masura.

Pierderile de apa au mai multe surse si nu sunt intotdeauna pierderi propriu-zise, ci o acoperire a diferentei intre consumul facturat de furnizor, citit la contorul de bransament, si consumul declarat de locatarii blocului Dv.
E suficient ca locatarii sa fi declarat consumul in zile diferite fata de citirea la bransament, sa fi citit eronat indecsii, sa nu-i fi citit deloc si sa li se fi estimat un consum oarecare, diferit de cel real etc.... ca acest consum al locatarilor sa fie mult diferit. Diferenta se compenseaza luna urmatoare sau se va inregistra o alta diferenta....
Mai sunt si cauze de la fisurarea tevilor verticale, avarii la coloanele comune de aprovizionare cu apa, clasa diferita de masurare a contoarelor din casa (inferioara) fata de clasa de masurare a contorului de bransament, pozitia de montare gresita a contoarelor in apartament......sau chiar desigilarea contoarelor....
Toate condominiile se confrunta cu aceasta problema, dar e mai bine sa aveti o discutie in termeni civilizati cu administratora care sa va explice cum a calculat aceste pierderi.
alyaleme a scris:
unde as ptea sa o reclam pe aceasta "doamna administrator" in ploiesti?

Conform legii, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata puteti contesta in scris sumele afisate si solicita explicati cu privire la acestea. In termen de 7 zile trebuie sa primiti raspunsul.
Administratorul este angajatul dumneavoastra si puteti sa-l reclamati, in primul rand, comitetului executiv condus de presedintele asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Cat costa un metru cub de apa rece in constanta? vasilis.tina vasilis.tina Buna ziua. As dori si eu sa stiu cat costa un metru cub de apa rece , mentionez ca locuiesc in Constanta , la bloc, ca am vazut diferente de la o asociatie la ... (vezi toată discuția)