avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrastat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrastat

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie:
Am urmatoarea situatie:
- furnizorul trimite marfa din Germania EXW, noi nu includem in pretul de achizitie transportul pentru ca il refacturam inapoi la furnizor.
Cum ar trebui sa declar in Declaratia intrastat, EXW (cum e pe factura) sau CPT?,
daca in campurile Valoare facturata, Valoare statistica este aceeasi valoare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinagava , utilizator 13:10, 17 August 2010
Am o intrebare legata de declaratia Intrastat. Firma pentru care lucrez importa din Germania diverse burghie, freze, placute amovibile pentru prelucrarea lemnului si a metalului.
Daca produsele de pe o factura se incadreaza sub coduri diferite? Cum trebuie sa declar catre Intrastat? Valoarea facturii sub codul produsului majoritar? Sau fiecare produs in parte?

Multumesc
alinagava a scris:

Am o intrebare legata de declaratia Intrastat. Firma pentru care lucrez importa din Germania diverse burghie, freze, placute amovibile pentru prelucrarea lemnului si a metalului.
Daca produsele de pe o factura se incadreaza sub coduri diferite? Cum trebuie sa declar catre Intrastat? Valoarea facturii sub codul produsului majoritar? Sau fiecare produs in parte?

Multumesc

valoare si cantitate pe fiecare cod in parte
Faina treaba... De anul trecut trimitem declaratii. Treceam codul produselor majoritare, valoarea totala a facturii si greutatea totala a coletului.
Trebuie sa iau legatura cu cei de la Intrastat pentru corectii?
Suntem pasibili de amenda?
Stie cineva?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
alinagava, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia intrastat teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o modalitate de completare declaratie intrastat pentru autoturism sh din germania, de unde iau urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare transport dintr-o factura de import florip florip Intr-o factura de import bunuri in val de 112 euro, mai am si debitare de 3 euro si transport 86 euro. Total factura 201 euro. Cum inregistrez transportul ... (vezi toată discuția)
Triunghiulara ciustina ciustina Buna ziua, avem urmatoarea situatie: firma noastra (A) achizitioneaza din Germania de la firma B piese de comert (materiale folosite la obtinerea produsului ... (vezi toată discuția)