avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare firma

In cazul cesionarii unei firme ce se intampla cu dividentele nealocate pt primele 6 luni ale anului si care sunt purtatoare de impozit anul urmator. Cine plateste acel impozit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_pancu , utilizator 11:53, 11 August 2010
Legea societatilor comerciale prevede ca "dividendele care se cuvin după data transmiterii acţiunilor aparţin cesionarului, în afară de cazul în care părţile au convenit altfel". Dividendele se cuvin o singura data, atunci cand se aproba distribuirea profitului pe anul anterior, astfel ca nu exista dividende pe primele 6 luni ale unui an. In tot cazul, daca nu s-a prevazut nimic in contractul de cesiune, atunci cedentul nu are dreptul la dividende pe anul in care a transmis partile sociale/actiunile.
Multumesc pentru raspuns. De unde as putea lua un draft de contract de cesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende ASOCIAT ASOCIAT buna ziua, care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni oct.2008- dividende 2006 leca_aurelia leca_aurelia O societate cu 2 persoane juridice din Ungaria, firma infiintata in 2005, cesioneaza partile sociale la 3 actionari persoane fizice straine la data de 31 ... (vezi toată discuția)
Dividende la cesionare societate Dinnada Dinnada Buna ziua Un asociat unic cedeaza partile sociale la data de 30 09.2013. Firma inregistreaza un profit la acea data de 10 000 lei. In contractul de cesiune nu ... (vezi toată discuția)