avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu un act aditional la contractul individual ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu un act aditional la contractul individual de munca

buna ziua. am o problema pentru care as vrea de la dv. un sfat. lucrez la o firma ca gestionar. in luna aprilie am urmat un curs pentru persoana desemnata parc auto transport marfuri. am facut cursul si am luat examenul (cursul a fost platit de catre firma). am cam fost obligat de directorul general sa fac acest curs; a pus problema de asa maniera incit nu am putut sa refuz. pina in prezent nu am semnat nici o numire, act aditional la contractul de munca sau vreo fisa de post, cu toate ca pentru dosarul de inscriere la curs mi-au trebuit numirea si actul aditional, pe care le-am primit dar nu le-am semnat; au fost doar atasate dosarului de inscriere la curs. mi s-a promis si o marire de salariu corespunzatoare cu munca pe care trebuia sa o fac suplimentar. pentru inceput (inca din aprilie ) mi-au suplimentat salariul net cu 200 lei cu promisiunea ca atunci cind o sa incep treaba voi negocia o marire de salariu corespunzatoare. abia de vreo 2 saptamani s-a dat drumul la treaba (transport de marfuri); a durat mai mult decit se asteptau ei( obtinerea licentelor de transport pentru masini si angajarea soferilor si obtinerea de catre acestia a atestatelor de transport marfa); numai ca sefii mei se fac ca au uitat de promisiunea facuta vis'a'vis de salariu iar eu nu vreau sa fac munca voluntara. nici pina in prezent nu am semnat nici un act care sa aiba legatura cu acest post si nu stiu cum sa procedez. va rog, dati-mi un sfat in acest sens. din punct de vedere legal ce atu-uri am. ma pot obliga sa fac aceasta munca chiar daca tacit am acceptat si nu am semnat nici un document?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 13:20, 26 Septembrie 2007
trebuie sa fii diplomat si sa incerci o abordare a sefului. daca cei de la curs au primit actul aditional fara sa fie semnat de tine si vizat de ITM e pb lor. poti refuza sarcinile daca nu ai semnat acel act aditional. Orice prevedere in general din actele aditionale cu privire la noile sarcini, cursuri de calificare se mai si negociaza :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata/seara Actualmente sunt in Statele Unite, trimis de firma din Romania, care are sediul central in Denver. Am cateva probleme de semnalat: la ... (vezi toată discuția)
Act aditional fara semnatura condescendent condescendent Angajatorul meu mi-a marit salariul! Dupa ce am luat deja noul salariu (trecut si pe fluturas) mi-a prezentat un act aditional la CIM din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Demisie impusa de angajator ? catalinuxx catalinuxx Buna ziua, va solicit ajutorul in legatura cu o problema de serviciu. Am lucrat pe un anume post de la inceputul anului 2008, ulterior fiind promovat. Mi s-a ... (vezi toată discuția)