avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete de masa

As vrea sa stiu daca sunt obligata sa dau tichete de masa pentru toti angajatii, sau pot sa dau preferential, in functie de timpul de munca partial sau complet, sau orice alte criterii. Precizez ca in contractul de munca nu este specificata acordarea de tichete de masa, iar contract colectiv de munca nu avem deocamdata.
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 15:06, 11 August 2010
Daca le dati tichete de masa trebuie sa dati la toti salariatii.
Ati auzit de discriminare?
Daca nu le-ati prevazut in CCM sau Regulamentul Intern ati putea renunta la ele;
Poate au fost prinse in CCM la nivel de ramura si atunci trebuie sa le acordati.
Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa spune ca se pot acorda,;
La fel si CCM unic la nivel national -se acorda cf intelegerii dintre parti;
Le puteti scoate dar daca le-ati avut prinse in CCM trebuie sa le acordati pana la negocierea unui alt CCM si inregistrarea lui la Dir de Munca si Protectie Sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa oferita de angajator Danut-a Danut-a Buna ziua, lucrez la o SC care oferă bonuri valorice preferential ( eu nu beneficiez având si o vechime de 4 ani in cadrul SC , aceste bv.au devenit moneda ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa say say Dragii mei Se pot acorda tichete de masa pentru o persoana care lucreaza jumatate de norma? Va multumesc say (vezi toată discuția)
Tichete de masa Ank27 Ank27 Cate tichete de masa ar trebui sa primeasca un salariat cu norma de 4 ore pe zi?Primeste la fel ca salariatii cu 8h/zi sau se reduce numarul la ... (vezi toată discuția)