avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma indrumati ce pot face in urmatoarea situatie: in anul 2004 am cumparat un teren (500 mp) intravilan pe raza unei comune. Din cauza faptului ca nu era succesiunea facuta nu s-a semnat nici un act in acest sens.Mentionez ca am cumparat de la o singura persoana fiind de fapt mai multi mostenitori care verbal au spus ca nu emit nici o pretentie.Eu pe acest teren am construit o casa cu o valoare considerabila.Am platit impozitele pe teren in aceasta perioada dar nu pe numele meu.Acum cel de la care am cumparat sustine ca unul dintre mostenitori este in Spania si nu il poate gasi pentru a face succesiunea.Ma aflu doar in posesia unei chitante de mana prin care am cumparat acest teren.Cum intru in posesia terenului si implicit in legalitate?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:39, 11 August 2010
Partaj susccesoral in instanta, pentru a se rezolva cu mostenirea-trebuie introdusa actiunea de catre unul dintre mostenitori;
2. Obtinerea unei hot judecatoresti care sa tina loc de act autentic-asta o veti introduce dv dupa ce se rezolva cu succesiunea;
Introduceti un proces de prestatie tabulara cu stabilire masa succesorala si succesiune pe cale oblica. Dar nu este un proces pe care sa il puteti face singur. Aveți nevoie de un avocat. Este un proces de durata, care implica numeroase probleme juridice, precum si expertiza topo si in constructii. De asemenea, va trebui sa solicitati si constatarea existentei constructiei si intabularea accesteia. Sa speram ca pe ”chitanta de mana” au semnat toti comostenitorii, altfel, va trebui sa solicitati si partajul succesoral, in aceeasi actiune, tot pe cale oblica, iar soarta contractului dvs. va depinde de atribuirea terenului, mai precis daca acesta va cadea in lotul mostenitorilor care au semnat actul olograf, sau a celorlalti nesemnatari. Aveti neaparata nevoie de un avocat si nu incepator, pentru acest gen de litigiu.
Av. Diana Andrasoni
daca vanzatorii nu vor face partajul succesoral dvs nu va ramane decat sa-i dati in judecata ca sa va restituie suma de bani reprezentand contravalorea casei si a taxei de impozit.
Chitanta de mana este semnata doar de unu din mostenitori, care inteleg acum ca nu ar fi avut dreptul sa instraineze respectivul teren.
atunci nu va ramane decat sa il dati in judecata pe acel mostenitor si sa cereti ceea ce v-am precizat in mesajul anterior. va sugerez sa va angajati un avocat ca are multe ite speta dvs. mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren catarina catarina am cumparat teren extravilan, de la 2 frati, prin chitante de mana, semnata de fiecare dintre ei in prezenta martorilor, si prjn care se obliga sa restituie o ... (vezi toată discuția)
Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a succesiunii favex favex As vrea sa stiu daca acceptul meu in calitate de mostenitor rezervatar ca sora mea sa construiasca doua camere alaturate imobilului succesoral in perioada de 6 ... (vezi toată discuția)