avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si Drepturi!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si Drepturi!!!

Sper sa nu mai fi fost aceasta discutie si sa nu fi vazut. Nu imi doresc sa deschid un topic cu aceeasi tema!
Ideea este urmatoarea.... Lucrez de 8 luni, program 24 cu 48! Vreau sa demisionez! In toata aceasta perioada nu mi-am luat concediu. Cand fac lichidarea, angajatorul e obligat sa-mi dea banii ce mi se cuvin in urma concediului pentru cele 8 luni lucrate? Cer acest lucru in demisia scrisa? In mare, la acest program 24 cu 48 cum se calculeaza plata concediului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 11 August 2010
Intr-adevar, daca nu v-ati luat CO in perioada lucrata la incetarea c.i.m. angajatorul va compensa in bani zilele de CO aferente perioadei lucrate.
Se poate solicita acest lucru si prin cererea de demisie.
Avand in vedere ca lucrez 1 zi da si 2 nu...in total pe luna lucrez 10 zile * 24 ore...ies 240 ore pe luna! De la acest numar, va rog sa-mi spuneti(ca sa nu ma pacaleasca) cam ce plata trebuie sa faca angajatorul!
Depinde de numarul de zile lucratoare in acea luna ... daca luna are 21 zile lucratoare , inseamna 168 ore platite normal , iar diferenta pana la 240 de ore ca munca suplimentara.
freeelis a scris:

Depinde de numarul de zile lucratoare in acea luna ... daca luna are 21 zile lucratoare , inseamna 168 ore platite normal , iar diferenta pana la 240 de ore ca munca suplimentara.




De 8 luni merg continu 24 cu 48...Inclusiv sambata, duminica...Craciun , Pasti...etc!! Cum se spune, am bagat ca "negrul pe plantatie" :)) In contract am semnat pt 8 ore/zi, dar....
Depuneti, in acest sens, o sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj danyyyyy danyyyyy buna ziua , va rog daca se poate cu niste sfaturi am o mare dilema cum se completeaza un pontaj, de exemplu un angajat are lucrat in luna august total ore cu ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)