avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalculare alcolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalculare alcolemie

La prima proba biologica mi-a iesit 0.95, iar la a doua 0.85. Ar trebui sa cer recalculare?
Cel mai recent răspuns: MsiVx600 , utilizator 12:32, 12 August 2010
Puteti cere o reclaculare .
Daca nu aveti antecedente , este foarte probabil sa vi se aplice o amenda administrativa in baza art 18 indice 1 cu referire la art 91 cod penal .
Multumesc pentru timpul acordat. De fapt as dori sa stiu daca in urma recalcularii sunt sanse ca aceasta fapta sa ramana o contraventie. Mai exact daca in urma recalcularii se poate ajunge la un rezultat sub 0,80.
Multumesc din nou!
Depinde acest lucru de ceea ce ati consumat ( bere , vin , etc ) , de concentratia de alcool a bauturii , de durata trecuta de la ingurgitare si pana in momentul testarii , de alimentele ingerate in acest timp ... depinde de multi factori , inclusiv de masa dvs corporala .
Oricum , din practica , la asemenea valoare , se da scoatere de sub urmarire penala , cu aplicarea unei amenzi administrative si in subsidiar , suspendarea dreptului de conducere . Pe viitor , incercati sa fiti limpede la volan ptr ca puneti in pericol nu doar viata altora , ci si pe a dvs . E un sfat de la o persoana care a vazut multe cazuri nu tocmai fericite , pe fondul consumului de alcool la volan . Puteti tine cont de el , sau nu , e decizia dvs .
Multumesc si apreciez sfatul dvs. Nu stiu in ce masura conteaza, dar sa stiti ca a fost doar o exceptie, nu obisnuiesc sa beau si sa conduc. O decizie proasta a carei justificare ar fi ca aveam de condus doar cateva sute de metri pe o strada pustie la acea ora. Nu cred ca reprezinta o scuza, dar asta a fost. E clar ca mi-am primit lectia. Insa icerc sa ma concentrez pe ce ar fi de facut, in continuare. Inteleg ca in cazul recalcularii sunt mai multi factori de care se tine cont. Care sunt cei care mi-ar putea fi favorabili. Ar fi bine sa spun ca am mancat si daca da, cand si ce? Cand ar fi bine sa spun ca am baut? Cu ceva timp inainte sau foarte aproape de momentul opririi? Am o greutate corporala relativ redusa, raportata la inaltime, respectiv 65kg/ 1,86m, iar tesutul adipos aproape ca lipseste cu desavarsire. Aceste lucruri sunt in favoarea mea sau nu?
Multumesc anticipat tuturor celor care vor sacrifica timp pt. a-mi raspunde.
lucrurile astea le vei scrie intr-o alta declaratie, cea pentru care soliciti recalculare. Tiparul dupa care se calculeaza este secret de servici. Plus ca trebuie sa fi pregatit sufleteste, solicitand recalcularea un raspuns poate veni dupa cateva luni de zile.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
MsiVx600, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie sory29 sory29 am avut proasta decizie de a pleca de la un chef cu masina dupa ce consumasem aproximativ un litru de vin in 7 ore.mi s-a parut ca totul e ok din pct de vedere ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie elenaelenad elenaelenad se mai poate face o a doua recalculare a alcoolemiei prin instanta? (vezi toată discuția)
Am permisul retinut de 2 ani de zile danielp2010 danielp2010 am si eu o nelamurire , in urma cu 2 ani si ceva am avut un accident din care nu au rezultat victime ci doar pagube materiale , a venit politia ma testat ( ... (vezi toată discuția)