avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OPUNERE LA EXPERTIZA CALCUL SALARIU PENTRU EXECUTARE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OPUNERE LA EXPERTIZA CALCUL SALARIU PENTRU EXECUTARE SILITA...

Salut,

in februarie 2010 am castigat recursul unui proces litigiu de munca, si prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, am primit compensarea drepturilor banesti pe perioada procesului si reangajarea in functia avuta anterior. M-au reangajat in functia avuta anterior, dar banii cuveniti prin hotarare nu au catadicsit sa-i dea, cu toate ca trecusera 3luni si eu ii notificasem imediat dupa emiterea hotararii.
Acum am apelat la un executor judecatoresc, care la randul lui a angajat un expert pentru efectuarea unei expertize si evaluari a cuantumului sumei ce mi se cuvine de drept. Angajatorul refuza sa puna la dispozitia expertului, documentele necesare efectuarii evaluarii, sub pretextul ca nu a primit nici o notificare de la executor si ca acesta nu a primit incuviintarea executarii silite. Deci nu se poate pune o poprire pe cont deoarece nu se cunoaste suma ce trebuie poprita si nu se poate comunica suma exacta instantei pentru a primi incuviintarea executarii!? Ce e de facut in acest caz? Trebuia ca executorul sa notifice angajatorul si sa comunice ca s-a deschis dosar de executare silita? Oricum au fost instiintati de expert despre existenta dosarului de executare. Ce pot face sa intru mai repede in posesia banilor... ? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 23:00, 11 August 2010
Incercati o plangere penala.
Poate se sperie.
Codul muncii zice asa:
Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Multumesc de sfat, cred ca asa o sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Scrisoare catre fostul angajator.... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am o hotarare din partea tribunalului catre fostul angajator,privind plata drepturilor salariale,a expirat si perioada de recurs (10 zile) a ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)