avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu jumatate de norma

Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:06, 11 August 2010
21 de zile lucratoare ... Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
1. Un salariat cu CIM cu timp partial are dreptul la acelasi numar de zile de CO ca un salariat care lucreaza cu 8 ore pe zi.
2. Daca are CIM cu 2 ore pe zi va avea tot minimum 21 de zile lucratoare de CO, deoarece va sta in CO numai 2 ore ore zi.
3. La aparitia sa, in martie 2003, Codul muncii spunea:
Art.140...
(4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de munca cu timpparţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat.

Acest articol a fost abrogat de OUG 65/2005
Va multumesc foarte mult, tot incerc sa-mi conving colegii (printre care si un jurist(?)) ca e asa....
1. Daca nici cu textele de lege in fata nu-s convinsi inseamna ca citesc degeaba.
2. Colegul @freeelis v-a mai redat, mai sus, un articol din Codul muncii:
Art. 103. - (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)