avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna..sunt nou pe acest forum,si as avea si eu o intrebare (sau mai multe) sunt divortata de 8 ani ,cu un copil de 7 ani, fostul meu sot este recasatorit in america si imi trimite pe luna $150 ,cateodata mi- ami trimis si o suta in plus ,ca-m cat este pensia .fostul sot mai are un copil (are$3000 salar)cum il pot obliga sa vina s avada copilu pe care nu la- vazut de la 4 luni? cpilul meu este foarte neastamparat si se poarta urat cu copii in special cu cei care au tata,,,si mereu imi spune ca de ce tatal lui nu a stat cu noi.In fiecare an fostul sot gaseste cate o portita de iesire ca nu poate veni,ba ca nu sunt bani,ba ca nu are mai mult concediu ,ba ca actuala sotie nu are concediu...iar cand ia-m spus ca as putea sa-l trimit mi-a invocat ca in America sta cu chirie si nu are posibilitati sa-l ia la el ...nu are o camera in plus si pentru el...plus ca actuala sotie munceste si nu are tip de copilul meu(al doilea copil pe care il are are 18 ani si nu la vazut de la 4 ani..a mai fost casatorit innintea mea de nevoie deorece aceea doamna a ramas gravida si nu am i avut ce face ..casatoria lor nu a durat decat un an) Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:47, 28 Septembrie 2007
sigur este ca pe sot nu-l puteti obliga sa vina

dar il puteti sicana cerand marirea pensiei de intretinere, astfel actuala sotie s-ar putea supara, iar el, pentru a evita certuri legate de aspectul financiar, ar veni

nu stiu daca este o solutie, dar merge incercat
multumesc de raspun am incercat si asta ..dar din pacate am ramas cu incercatul...actuala sotie este o femeie destul de blanda si ea este care imi pune banii ,mai trimite si pachet ca daca era dupa el nu vedeam nimic..dar numa intereaseaza prea mult de bani am un salar de stul de mare si ma descurc si m-as descurca ssi fara banii lui ..este vorba de copil ar vrea sa aiba un tata...si este foarte curios de tatal lui,doarme cu poza lui..i pune o multime de intrebari si nu prea stiu ce sa-i mai raspund....asta ma doare foarte mult :((
Sunt un student in varsta de 21 cu domiciliul in tm, inainte am mai urmat cursurile unei scoli profesionale, apoi liceu si postliceeale toate la zi si fara intrerupere, in anul acesta am intrat la faculta de psihologie in arad si pt a ma descurca mai bine am gasit un loc de munca cu norma intreaga si am asigurata cazare, masa si salar min pe economie. mai am dreptul sa mai primesc pensie alimentara mentionez ca si pe timpul veri am lucrat in timisoara timp in care nu am primit pensia alimentara si nici nu revendic. va multumesc
Din cate stiu aveti dreptul la pensie alimentara daca urmati o facultate la zi si pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Da, e adevarat ca dreptul inceteaza la 26 de ani, dar se va tine cont si de nevoile copilului.
Depinde cum va aprecia instanta, depinde de cuantumul pensiei alimentare.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara alina53 alina53 Buna..sunt nou pe acest forum,si as avea si eu o intrebare (sau mai multe) sunt divortata de 8 ani ,cu un copil de 7 ani, fostul meu sot este recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara L.Sorina L.Sorina Buna ! Am si eu o problema .Tatal copilului meu este in America .Am divortat de comun acord in 2004 .Copilul mi s-a incredintat mie , insa dupa divort ne-am ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti crystyna80 crystyna80 Sora mea are un copil de 10 ani,iar tatal biologic nu se ntereseaza de el si nu plateste pensie alimentara(nici nu a platit).sora mea s-a casatorit si doreste ... (vezi toată discuția)