avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... asigurare medicalã pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

asigurare medicalã pfa

Bună ziua,

Sunt angajat cu contract de muncă la stat, deci plătesc deja asigurare de sănatate. Din ce am citit pe net, înţeleg că dacă aş înfiinţa un PFA cu activitate independentă aş fi obligat să plătesc către stat asigurări de sănătate suplimentare corespunzătoare veniturilor realizate de PFA.
Am înteles bine?
Întrebarea mea are în vedere legislaţia de pînă la modificarea codului fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
eugen_r2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 23:33, 11 August 2010
Pana la aparitia OUG 58/2010, daca erai salariat si aveai si PFA plateai:
- impozit pe venitul PFA 16% la venitul net determinat din contabilitatea in partida simpla;
- 5,5 % la venitul net contributia la fondul de sanantate.

Dupa 01 iulie 2010 (aparitia OUG 58/2010), cai care sunt salariati si obtin si venituri din PFA platesc daca obtin venituri cu caracter repetitiv din PFA:
- 16 % impozit pe venit;
- 10,5% cas;
- 5,5% cass;
- 0,5% somaj

contributiile sunt plafonate la:
- venit net lunar, nu mai mult de 5 salarii medii brute pe economie, pentru veniturile cu caracter repetitiv (lunar, trimestrial, semestrial);
- venit net anual, nu mai mult de 5 salarii medii brute pe economie

etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii -ordonanta 58/2010 claudiaP claudiaP Buna ziua! Conform acestei ordonante, care ar fi modificarile privind o II? (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Birou notar public lylyan lylyan Buna ziua Un birou notarial constituit ca si PFA cu declaratie de impunere anuala si plati anticipate pt impozit si sanatate( decl. 200 si 220). Notarul ... (vezi toată discuția)