avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt mostenitor si platesc statului roman de 2 ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt mostenitor si platesc statului roman de 2 ori

sunt mostenitor al tatalui meu certificat emis de notar la data de 27 mai 1997si am platit taxa pentru masa succesorala fapt inscris pe certificat acum dupa iesire din indiviziune trubuie sa platesc taxa de timbru juduciar pentru aceiasi mostenire, 3% conf legii146/97. e corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 23:49, 11 August 2010
Dvs ati platit taxa pentru masa succesorala, ceea ce nu este echivalent cu taxa pentru partajul bunurilor mostenite.
Deci este corect sa se solicite plata taxei de timbru....
danieal a scris:

sunt mostenitor al tatalui meu certificat emis de notar la data de 27 mai 1997si am platit taxa pentru masa succesorala fapt inscris pe certificat acum dupa iesire din indiviziune trebuie sa platesc taxa de timbru juduciar pentru aceiasi mostenire, 3% conf legii146/97. e corect?
iesirea din indiviziune poate fi asimilata cu stabilrea calitatii de mostenitor nu era de ajuns certificatul de mostenitor? stabilirea masei succesorale a fost inscrisa in certificatul de mostenitor si de asemeni taxata. se poate percepe taxa pe masa succesorala printr-o lege care nu era in vigoare la data emiterii certificatului?

Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
danieal, utilizator
da, trebuie sa platiti taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune care este procedura care poti sa iesi din indiviziune .se poate face iesirea odata cu succesiunea/ unde este mai ieftin sa dezbatem masa succesorala in ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune Succesorul Succesorul Buna Ziua, Tatal meu a decedat acum citeva luni. Mama mea si cu mine suntem singuri mostenitori. Mama impreuna cu tata detin un apartament si un teren. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)