avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj + DNA (!?)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj + DNA (!?)

Daca am vb. cu un prieten care are firma si m-a angajat, dar eu nu am lucrat efectiv, dar vechimea in cartea de munca si declaratiile la cas, somaj etc au fost depuse. Acum sunt in somaj si un control a depistat acest lucru, cum poate sa-mi opreasca somajul, sau chiar mai rau sa ma puna sa-l dau inapoi?
1. Daca ti procedat asa nu prea e moral dar nu e ilegal. Cine a controlat si ce anume?
2. Daca ati platit toate darile si contributiile, nu intereseaza pe nimeni ca a facut angajatorul cu dvs. Putea sa va tina si acasa si sa va platesca.
3. Astept vesti de la dvs. E interesant ce spuneti. Nu are cum sa va inceteze indemnizatia de somaj sau sa o restituiti.
El m-a angajat la legea 76/2002 cu subventii si dupa ce mi-am dat demisia dupa un an am fost angajat la alta soc. pentru a-mi da lit. de somaj. El a fost depistat de un control de la DNA , o paratura.
1. Nu cred ca este de competenta DNA. Asta o poate spune un coleg jurist, daca este asa sau nu.
2. Nu vad unde ar fi ilegalitatea. Daca ati sti cati procedeaza asa...
Nu stiu cata competenta are DNA in acest caz ... insa daca miroase a infractiune, posibil ca acest caz sa fie anchetat de Parchet ... pentru ei suna a fraudare a statului .. mai ales intelegerea prin care s-au facut incheierea si incetarea c.i.m.
Sunt curios care sunt acuzatiile aduse ...
1. Chiar daca a fost o intelegereafost, bineinteles, verbala, tacita. Nu este nimic scris, de genul: "incheiem acest CIM doar pentru ca dl.X sa beneficieze de indemnizatie de somaj".
2. Si chiar daca, prin absurd, ar fi scris asa ceva, unde este ilegalitatea? Salariatul s-a incadrat in litera legii, la fel si angajatorul.

Alte discuții în legătură

Criterii de acordare somaj ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua .Spre exemplu daca sotia mea are infiintat un srl si eu as beneficia in conditiile legii de somaj(sunt angajat la o alta firma de 2 ani ) pot sa mai ... (vezi toată discuția)
Pot primi somaj daca angajatorul nu si-a platit contributiile? tinki tinki Firma la care lucrez nu are contributiile la stat platite la zi si in data de 9 iulie voi avea ultima zi de lucru la serviciu deoarece din cauza reducerii ... (vezi toată discuția)
Cind iti retragi plingerea de la parchet ContSters233635 ContSters233635 CIND iti retragi plingerea de la parchet sau DNA cind reclami pe fostul angajator ca au fost incalcate drepturile banesti si apoi in instanta conflictul de ... (vezi toată discuția)