avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de editare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de editare

Contractul de editare e considerat un contract comercial ?

Conform art 3 cod comercial , sunt fapte de comert intreprinderile de editura .
Am auzit pareri ca nu ar fi un contract comercial Pareri ?

In alta ordine de idei , autorul care incheie un contract de editare cu o SC , poate fi asimilat notiunii de "furnizor" . Nedumerirea mea e legata de art 27 lit B) cod procedura fiscala referitor la raspunderea solidara

b) are raporturi comerciale contractuale cu clientii si/sau cu furnizorii, altii decat cei de utilitati, care, in proportie de cel putin jumatate, au avut sau au raporturi contractuale cu debitorul;

Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2007
mosu_22000, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:04, 27 Septembrie 2007
Nu oferiti prea multe date, totusi, cred ca va duceti cu gandul muult prea departe.

una la mana: pai ce "autorul" e persoana juridica?
nu cititi doar lit. b ci si intregul aliniat 2 acolo sunt instituite niste conditii CUMULATIVE: "Persoana juridica raspunde solidar...daca ...daca.... SI DACA este indeplinita cel putin una din urm. cond....a) sau b) sau ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator liamic43 liamic43 Societatea X ,cu datorii,face transfer pe o alta societate Y ,si dispare din inregistrarile ONRC,Mfinante,ca si cum nu ar fi existat.Noua societate Y este pe ... (vezi toată discuția)
Raspunderea solidara conform cod procedura fiscala art 27 - niste intrebari colonelu colonelu Articolul 27 este asta : Art. 27 Răspunderea solidară a) asociaţii din asocierile fără personalitate juridică, inclusiv membrii ... (vezi toată discuția)