avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reducere 25% asistenti personali
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reducere 25% asistenti personali

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire legata de reducerea cu 25% a salariilor asistentilor personali platiti de primarii la cap. 68.02 : cei care primesc indemnizatie, nu au carte de munca si legea le echivaleaza venitul lunar net cu cel al unui asistent personal debutant care de la 01.07.2010 are un salariu de 600 lei conform L118/2010 vor primi suma diminuata cu 25%??? Mai pe scurt pina la 01.07.2010 luau 461 lei iar dupa 01.07.2010 vor lua 364 de lei???
Multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: Andrei92 , utilizator 15:44, 29 Ianuarie 2011
Vor primi 461 RON, intrucat salariul de baza la care se calcula indemnizatia a fost redus cu 25% (sau, ma rog, pana la limita minima de 600 RON brut). Aceasta pe motivatia ca indemnizatia nu este anume prevazuta in legea 330 (ca sa fie ea insasi redusa cu 25%), ci prin raportare la o suma neta rezultand dintr-un salariu care face obiectul reducerii cu 25%.

Indemnizatia pana la data de 01.07.2010 era de 534 RON (netul din 705 RON, cat era salariul brut al asistentului social cu studii medii debutant), nu 461 RON (netul din 600 brut, care se va primi dupa data de 01.07.2010).
Aveti dreptate cu sumele!!! M-a luat valul si am uitat de salariu minim!!!! Si totusi intr-o institutie indemnizatiile pentru luna iulie au fost micsorate cu 25% la 364 lei! Ce pot face cei in cauza care au fost nedreptatiti de catre institutie???
Sa faca contestatie, prima data catre conducatorul institutiei, apoi catre ITM, pe motivele descrise mai sus.
Buna ziua!
Si totusi situatia persista si oamenii au indemnizatiile diminuate! Cei din conducere nu stiu nimic in ideea ca nu prea îi intereseaza ce semneaza si daca este legal. A venit o persoana care s-a plins si a primit raspuns ca asa e legea!!!!(raspuns verbal).
Cum ar putea oare sa-si recupereze banii pe viitor?
O zi buna!
Instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap gabitza_166 gabitza_166 1. Cf. legii 448/2006 pers. cu handicap beneficiaza de un salariu minim pe economie. De 3 ani nu ni s-a marit aceasta indemnizatie. A ramas la 587 in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap micsorata cristinabarbu cristinabarbu Buna seara. Astazi am fost anuntata ca \"Guvernul Boc\" a hotarat sa taie 200 lei din indemnizatia de handicap de care beneficia baietelul meu, el avand un ... (vezi toată discuția)
Salarii diminuate valentinasimona84 valentinasimona84 daca d-ul boc a anuntat ca nu vor scadea salariile sub 600 lei,ce se va intampla cu cei care lucreaza contractual la o primarie de comuna,si care nu au nici un ... (vezi toată discuția)