avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daca imi este respinsa plangerea pe care am formulat-o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daca imi este respinsa plangerea pe care am formulat-o impotriva unui proces verbal de constatare a unui accident rutier si intre timp cealalta persoana isi repara masina, voi fi nevoita sa o despagubesc din propriul buzunar?

Buna ziua!
Am si eu un necaz si sper sa primesc cateva sfaturi de la dumneavoastra.

Situatia este urmatoarea: La sfarsitul saptamanii trecute, am fost implicata intr-un accident de circulatie minor. In timp ce ma deplasam cu masina pe un drum prioritar, am fost lovita in partea stanga de un alt conducator auto. In urma tamponarii, portiera fata-stanga(cea de la sofer) a masinii mele a fost zgariata in mai multe locuri si pe suprafete intinse, in timp ce cealalta masina a fost putin zgariata in spoilerul fata, in partea dreapta, sub far.

De cum m-am dat jos, celalalt conducator auto, tot o persoana de sex feminin, mult mai in varsta ca mine, a inceput sa tipe si sa faca ca toate visele ca i-am lovit masina, ca nu ma uit pe unde merg etc. Cand i-am spus ca ea este vinovata, m-a amenintat ca ea este procuror si ca ea cunoaste legea mai bine ca mine, chiar a sunat un "politist"(asa l-a numit ea), pe care a incercat sa mi-l dea la telefon, sa ma convinga pe mine ca eu sunt vinovata.

In cele din urma, dupa ce s-a opus in nenumarate randuri(sustinea sa ii dau asigurarea ca eu sunt vinovata, ca nu vrea sa mai piarda timp la politie) am convins-o sa mergem la politia rutiera (Craiova) sa stabileasca ei cine e vinovat.

De cum am intrat in sediul politiei a inceput sa vorbesca intr-una la telefon, chiar i-a dat telefonul agentului constatator. Agentul constatator a dat toate persoanele afara din acea incapere, ne-a dat sa completam formularele, a ascultat versiunea fiecareia dintre noi(eu nu puteam sa spun nimic ca aceasta persoana tipa la mine). In cele din urma, dupa ce a mers sa vada masinile, a decis ca eu sunt vinovata ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers. Am primit avertisment si 3 puncte de penalizare.

CE M-A DERANJAT CEL MAI MULT: Cand am incercat sa ii spun ca greseste, ca femeia respectiva a venit de pe un drum neprioritar, schimband sensul de mers, agentul constatator al politiei rutiere din Craiova mi-a zis: "Domnisoara, daca mai comentezi mult iti dau si amenda! Semneaza acia procesul verbal si taci din gura!".

Mentionez ca nu am niciun fel de pregatire juridica, dar am scris ca nu sunt de acord cu despagubirea RCA.

I-as fi dat acestei persoane polita de asigurare RCA, dar nu am asigurare casco si nici posibilitatea sa imi repar portiera pe banii mei. Consider ca am fost neindreptatita si vreau sa formulez plangere impotriva acestui proces verbal de contraventie.

Nelamurirea mea este urmatoarea:
Daca plangerea imi este respinsa si intre timp aceasta persoana isi repara masina pe banii ei, voi fi nevoita sa o despagubesc din propriul buzunar? Sau ii pot da polita RCA, dupa ce va fi solutionata plangerea mea(in cazul in care plangerea imi va fi respinsa)?

Multumesc mult pentru intelegere si sper sa nu va fi plictisit cu "povestioara" mea.
Am 23 de ani, am permisul de 5 ani si este primul accident in care sunt implicata.
De aceea va cer ajutorul si sper sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Multumesc mult! Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:31, 14 August 2010
Ai procedat f. bine cu obiectiile in P.V. Faceti o contestatie contraventionala pentru anularea P.V., insa va trebuiesc dovezi (martori) pentru a sustine cererea, mai ales ca dupa cum ati relatat, s-ar putea sa aveti un adversar redutabil !!
Nu va faceti griji, daca nu castigati, polita RCA va acoperi paguba produsa (nu si la propria masina) Sa va mai spun ca aveti nevoie de un ajutor calificat in asemenea litigii?:-/
Multumesc mult!

M-am mai linistit. Voi face plangere. Martor este doar prietenul meu, el fiind de fata la cele intamplate. Voi face si fotografii la masina, iar dupa cum rezulta si din procesul verbal automobilul meu este lovit in portiera stanga, in timp ce celalalt este lovit in spoiler fata-dreapta. Nu cred ca isi poate nimeni explica cum as fi lovit-o eu pe respectiva.

In legatura cu asistenta juridica, in aceste plangeri sunt obligatorii concluziile unui avocat?

Multumesc mult!
Concluziile pot fi depuse numai in scris de catre partea care nu are avocat.Importanta insa este asistarea pe timpul actiunii si chiar in timpul sedintelor, intrucat sunt posibile atacuri pe langa fond (proceduri) pe care un avocat le cunoaste si le poate prevedea/combate la timp.
In privinta cine-pe-cine a lovit, din start dovediti putina nepricepere:
-chiar daca ati fost lovita, asta nu poate inlatura vinovatia pur si simplu;
-trebuie demonstrata nevinovatia prin coroborarea tuturor aspectelor privind geografia si dinamica accidentului, cu dovezi privind locul si imprejurarea, etc.
Simpla marturie a unui prieten s-ar putea sa fie usor de anulat de catre adversari.Vorbesc la plural pentru ca sunt si vor fi cel putin doi!!
Am inteles. Multumesc mult pentru sfaturi. Acum stiu la ce sa ma astept si ce sa fac. Numai bine!
In general in efectuarea constatarilor se pleaca de la locul loviturii ( impactului ). Cum d-na procuror este lovita in fata , cam este vinovata dar trebuie analizata toata schita accidentului. Si cum spunea si colegul nucu$, adversarii dv. sunt de calibru si considera ca intotdeauna au dreptate. Oricare ar fi verdictul instantei, una din masini se va repara pe un RCA iar cealalta pe CASCO, daca are, sau pe propriul buzunar.
Trebuie deci asteptat verdictul instantelor si apoi mai putem sta de vorba. Va urez mult succes si o zi cat mai placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asa ceva numai in romania se poate intampla mihai1112 mihai1112 În ziua de 01.04.2009, în jurul orelor 1430, în timp ce conduceam autoturismul proprietate personală, pe o stradă cu prioritate care are două benzi pe ... (vezi toată discuția)
Am gasit masina lovita in fata casei, cum procedez? cata-bog cata-bog Buna ziua. Mi-am gasit masina ce era parcata in fata casei, lovita si zgariata. Nu stiu cine a lovit-o deci nu o pot repara pe asigurarea vinovatului. Eu am ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna casco mia_livia mia_livia Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica ... (vezi toată discuția)