avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna casco

Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica fugarita de o haita de caini comunitari s-a ascuns sub motorul masinii noastre aflata in parcarea blocului.am auzit galagie afara si pana a ajuns sotul sa ii fugareasca au sfasiat spoilerul din fata,au smuls semnalizarea de pe partea stanga si au zgariat-o pe cea de pe dreapta,deoarece s-au urcat pe capota cu picioarele,au zgariat aripile fata si capota.Am sunat la politie sa anuntam evenimentul ni s-a spus ca nu au ei treaba cu astfel de cazuri(mi se pare corect),insa la insistentele noastre au venit la prima ora sambata,au facut poze si ne-au dat o dovada in care scria de spoiler si de semnalizare.Am sunat agentul de asigurari ,ni s-a facut programare abia marti la evaluator.Intre timp am spalat masina si am descoperit multe zgarieturi mici pe aripi si capota,pe care nu le-am vazut dimineata.Am mers marti la daune,am dat declaratie in care am specificat toate zgarieturile,s-au facut poze,a vazut dovada de la politie cand am scos actele masinii si ne-a cerut-o,noi increzatori am dat-o.A deschis dosarul de dauna si a spus sa mergem la politie sa ne completeze dovada cu tot ce am scris in declaratie.Aici este problema pentru care va cer parerea:in contractul nostru de casco avem scris ca acopera problemele create de animale(zgarieturi,rosaturi...),deoarece avem full casco,de ce ne trebuie dovada de la politie pentru asa ceva?Intreb pentru ca noi,tot de buna credinta,am mers la politie pentru a reface dovada si ni s-a raspuns clar:nu este vandalism,nu este accident nu avem de ce sa facem noi constatare!Acum noi am dus masina in service insa cei de la service au primit mail de la [EDITAT] ca ei nu deconteaza daca nu avem dovada de la politie cu tot ce este in dosarul de dauna!Ce putem face in acest caz?Nu mi se pare normal sa am un contract conform caruia trebuie sa imi repare masina si ei sa nu vrea sa deconteze reparatia fara dovada de la politie!Ce trebuie sa fac?Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:56, 18 Aprilie 2014
Plangere la ASF-CSA, conciliere cu asiguratorul pentru a solicita ferm respectarea contractului (polita+conditiile de asigurare), urmate (in caz de refuz) de actionarea in judecata pentru rezolvarea litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto daune minore casco intarzie reparatia anticoade anticoade Buna ziua. Am avut si eu un eveniment decurand . Nu m-am asigurat la schimbarea benzi de mers si am lovit o masina usor. Aveam asigurarea casco valabila din ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurator astra AdrianAurelian AdrianAurelian In primul rand salutare la toata lumea.:D Problema mea este urmatoarea: pe data de 10.01.2010, am dat cu masina (Cielo) intr-un taximetrist., in Craiova(KIA ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire dosar dauna casco ramo80 ramo80 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata si am nevoie de parerea unui expert. La inceputul lunii iulie am gasit masina avariata in parcare (capota ... (vezi toată discuția)