avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera

Va rog sa-mi spuneti si mie in ce conditii se poate rezilia un act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera daca mai traieste doar unul dintre vanzatori iar unul dintre cumparatori nu-si respecta conditiile din contract.
Ca sa lamuresc mai amanuntit despre ce este vorba, va solicit o lamurire intrucat eu si sotul meu suntem cumparatorii apartamentului parintilor mei, dintre care numai tatal meu mai este in viata iar eu sunt in divort cu sotul meu. In act este stipulata o clauza de habitatie viagera pentru vanzatori pana la decesul acestora .Si totodata se specifica faptul ca ,cumparatorii intra "de drept" in posesia apartamentului de la data incheierii actului si "de fapt" la decesul vanzatorilor.As vrea daca se poate sa-l scot pe sotul meu de pe actul de proprietate.Exista vre-o posibilitate de reziliere a actului de vanzare-cumparare si intrarea in posesie a vechiului proprietar, respectiv tatal meu?
Cel mai recent răspuns: camym , utilizator 17:15, 21 August 2010
Ma tem ca nu aveti o astfel de posibilitate. Este bun dobandit in timpul casatoriei, clauza de abitatie nu are nici o relevanta. Banuiesc ca actul de vanzare este incheiat cu respectarea conditiilor de valabilitate necesare la incheierea actului, asa incat .... nu prea vad solutii.
Singura sansa ar putea fi sa faceti dovada ca in fapt nu ati achitat pretul contractului, ca a fost o donatie deghizata de la parinti catre copii .... dar, e destul de greu sa faceti o asemenea proba.
Rezolutiunea contractului o poate cere numai tatal d-voastra in conditiile in care este grav tulburat in folosinta linistita a imobilului.Parati in acest caz veti fi d-voastra impreuna cu sotul.Momentan bunul este proprietatea comuna a d-voastra si a sotului.Restul povestii o stiti numai d-voastra, dar sansele de reusita sunt minime in conditiile in care nu s-a intamplat acest lucru.Nu il puteti scoate pe sot de pe act.Este proprietar ca si d-voastra, dar momentan nu aveti folosinta.
Intelegem ca, fiind in divort, nu doriti sa impartiti imobilul cu sotul.
Nu se mai poate face nimic.
doar tatal dvs poate cere rezolutiunea contractului.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Inteleg ca mare lucru nu se mai poate face.Nu-mi ramane decat sa impart imobilul cu fostul meu sot dupa decesul tatalui meu.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
camym, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune dorutza33 dorutza33 Buna ziua, Se poate partaja, dupa divort, un imobil dobandit de soti prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, in conditiile in care mai este in ... (vezi toată discuția)
Dobandire apartament Remes Remes Buna ziua, va scriu astazi solicitand o lamurire. Bunica sotiei mele are 2 fii, tatal sotiei(socrul meu) si inca un baiat stabilit in strainatate. Bunica ar ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)